AutósportDomaházi János nem lankad

2010. augusztus 23., hétfő, Sport

A kovásznai sportélet fáradhatatlan ,,motorja", Domaházi János, úgy tűnt nekem, megnyugodott, hiszen a városnak újra van csapata a megyei labdarúgás felsőházában, van stadionja, szombattól pedig minden második héten futballmérkőzése. Úgy tűnt — aztán kiderült, hogy tévedtem, Domaházi nem nyugodt.

— Már hogy is lennék nyugodt — mondja —, amikor a brassóiak elvitték tőlünk a Barcasági Ralit. Hogy hová? A Predeál—Buşteni—Sinaia—Bukarest vonalra.

— Mi tagadás, ez erősen barcasági...

— Igen... De minket, kovásznaiakat erősen meggondolkoztat. Döntenünk kell a hogyan továbbról, mert bár kitűnő a pályánk, nehézségeink adódtak a többi feltétel biztosításával, a legnagyobbak a szükséges engedélyek beszerzésével. Ezúton is kérem az önkormányzatokat (a kovásznait, a zágonit, a kommandóit, a bodzafordulóit), a megyei szerveket, hogy jobban álljanak az ügy mellé, s akkor talán újból lesz országos jellegű rali Kovásznán és környékén.

— Nem lesz Barcasági Rali, de ez nem jelenti azt, hogy lebénul Kovásznán az autósport. Nem jelentheti azt!

— Persze hogy nem. Szeptember 5-én a Kovásznai Napok alkalmával megszervezzük — az Auto-Cronóval közösen — a hagyományos (ez lesz a 12.) 200 vagy 400 méteres gyorsulási futamot. Ezúttal a Tündérvölgy új útján. Ide is kérjük a helyi önkormányzatok (a kovásznai és a kommandói), a megyei szervek teljes mértékű támogatását, hiszen sok, nagyon sok a versenyre jelentkező, ráadásul tervünkben szerepel egy motorverseny és -bemutató is. Október végén, november elején az Auto-Cronóval együtt egy országos jellegű off-road versenyt is szervezünk a Kovászna—Kommandó—Zágon körzetben. Decemberben pedig, ha az idő is velünk lesz (sok hóval), szervezünk egy országos tesztfutamot havas pályán. Erre várjuk majd az ország autósportjának legjobbjait és sok külföldi versenyzőt.

— Túlzás nélkül állítom: ilyen gazdag programmal nem sok város rendelkezik. A megyében egy sem.

— Ez a gazdag versenyprogram, na meg a megszervezése azt a reményt sugallja bennem, hogy a jövőben jobb lesz a támogatottságunk mind a helyi, mind a megyei szervek részéről. És azt is sugallja, hogy alakítsunk már Kovásznán is egy autósegyesületet, -klubot, hogy magunk tudjuk terveinket kivitelezni. Addig is minden autós támogatását szívesen várom, fogadom, hiszen csak együtt, közösen jutunk egy szebb, nemesebb célhoz.

— Így legyen!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1399
szavazógép
2010-08-23: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó férj, édesapa, nagytata, testvér, após és rokon, a feldobolyi születésű
id. BACSÓ GYULA
életének 66. évében türelemmel viselt, hosszas betegség után hirtelen elhunyt.
Szeretett halottunktól 2010. augusztus 24-én 15 órakor veszünk végső búcsút a sepsiszentgyörgyi vártemplomi református temető ravatalozóházában.
Emléke örökké szívünkben él.
A gyászoló család
6491
2010-08-23: Sport - :

Ötödik a Nagy Mózes Líceum (Kézilabda)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Líceum lány kézilabdacsapata az ötödik helyen fejezte be a Román Kézilabda Szövetség által Plopeni-ben megszervezett nyolccsapatos, Nyári Kupa nevet viselő felkészülési tornát.