Sportvilág

2010. augusztus 23., hétfő, Sport

Vízilabda. Harmadik mérkőzését és ezzel a budapesti Vodafone Kupát is megnyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott: Kemény Dénes alakulata vasárnap a spanyol együttest verte 9—7-re.

A négycsapatos tornán a hazai együttes pénteken 9—8-ra győzte le az olaszokat, szombaton pedig 15—9-re a németeket. A vasárnap másik mérkőzésén a németek 10—8-ra nyertek az olaszok ellen, ezzel ők lettek a másodikok. A harmadik helyen a spanyolok, a negyediken pedig az olaszok végeztek.

Atlétika. A kenyai David Rudisha 1:41.09 perces világcsúccsal nyert férfi 800 méteren a berlini atlétikai viadalon vasárnap. A tavalyi világbajnokságon elődöntős futó korábbi honfitársa, a dán színekben versenyző Wilson Kipketer 1:41.11 perces rekordját adta át a múltnak. Kipketer 1997. augusztus 24-e óta tartotta a világcsúcsot, melyet Kölnben ért el.

Rali. Az utóbbi hat világbajnokságon diadalmaskodó, az összetett pontversenyben élen álló francia Sébastien Loeb nyerte a Német-ralit, az idei vb kilencedik viadalát. A második helyen a spanyol Dani Sordo, a harmadikon pedig a szintén francia Sébastien Ogier végzett, teljessé téve a Citroën sikerét. Loeb idei ötödik, pályafutása során pedig az 59. futamgyőzelmét aratta, a német viadalon nyolcszor vett részt, és valamennyin első lett. Német-rali, végeredmény: 1. Sébastien Loeb/Daniel Elena (francia/monacói, Citroën C4) 3:59:38.3 óra, 2. Dani Sordo/Diego Vallejo (spanyol, Citroën C4) 51.3 mp hátrány, 3. Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (francia, Citroën C4) 2:13.3 p h.

Labdarúgás. A bajnok Barcelona négygólos győzelmet aratott a kupagyőztes Sevilla felett a spanyol labdarúgó Szuperkupa szombati visszavágóján, így 5—3-as összesítéssel hódította el a trófeát. A katalánok legjobbja a mesterhármast elérő argentin Lionel Messi volt. A bajnok és kupagyőztes Internazionale 3—1-re legyőzte a mögötte mindkét sorozatban ezüstérmes AS Romát az olasz labdarúgó Szuperkupa szombati mérkőzésén, ezzel idei negyedik trófeáját gyűjtötte be, ugyanis májusban a Bajnokok Ligájában is diadalmaskodott.

Tenisz. A világelső Serena Williams lábsérülésére hivatkozva lemondta a szereplést az augusztus 30-án kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen. Végtelenül sajnálom, hogy nem indulhatok — közölte az elmúlt hét végén a 13-szoros Grand Slam-győztes amerikai játékos. Serena Williams három alkalommal (1999, 2002, 2008) nyert a US Openen. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1410
szavazógép
2010-08-23: Sport - :

Labdarúgóiskola-tábor

Augusztus 16—18. között Katrosa völgyében táboroztak a kézdivásárhelyi labdarúgó-iskola növendékei.
2010-08-23: Sport - Tibodi Ferenc:

Szingapúr, 2010 (Ifjúsági olimpia)

Augusztus 20., péntek
Ezen a napon a magyar úszók közül Bernek Péter, Biczó Bence és Kapás Boglárka arany-, míg Zámbó Balázs bronzérmet nyert az I. ifjúsági olimpián.