Székely kaput avattak Albisban

2010. augusztus 23., hétfő, Közélet

Hét végén, szombaton és vasárnap a közigazgatásilag Csernáton községhez tartozó Albisban is falunapokat tartottak. A tegnapi istentiszteleten, melyen Tódor Béla református lelkész hirdetett igét, Tamás Sándor, Há­romszék önkormányzatának elnöke megyezászlót adott át Bod Lehel gondnoknak.

Az ünnepi istentisztelet után a mintegy százfős tömeg a múlt év novemberében felállított és a csernátoni Haszmann József és munkatársai által faragott székely kapuhoz vonult, ahol Bölöni Dávid polgármester és Tamás Sándor szólt az egybegyűltekhez, majd elvágta az avatószalagot. A díszkaput Tódor Béla lelkipásztor áldotta meg. A kapuavatáson a helybeli női kórus is fellépett, majd a székely himnusz eléneklése után a házigazdák kürtőskaláccsal és szilvapálinkával kínálták a jelenlevőket. Délután a kézdivásárhelyi tanulók klubja fúvószenekara és mazsorettcsoportja, a helyi óvoda és iskola, a csernátoni Pántlika és a PopVox lépett színpadra. A faluünnepet Jocó Junior koncertje zárta.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-08-23: Közélet - :

A Székely Dávid

Eljött a feltámadás napja — értékelte az ünnepi pillanatot Dálnoki Lajos, Réty polgármestere. ,,A szobor újraállításának példája azt mutatta meg, hogy Székelyföld igazi hangja a józan ész hangja" — hangsúlyozta Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, aki emlékeztette a jelenlevőket, a szobor a székely furfangnak köszönhetően menekült meg.
2010-08-23: Közélet - Szekeres Attila:

Cigarettacsempészeket fogtak el

Két 36 éves sepsiszentgyörgyi férfit ért tetten cigarettacsempészés közben a rendőrség, s házkutatás után egyiküket vizsgálati fogságba helyezte.