Cigarettacsempészeket fogtak el

2010. augusztus 23., hétfő, Közélet

Két 36 éves sepsiszentgyörgyi férfit ért tetten cigarettacsempészés közben a rendőrség, s házkutatás után egyiküket vizsgálati fogságba helyezte.

A szervezett bűnözés és terrorizmusellenes országos hatóság (DIICOT) suceavai kirendeltsége által szervezett nagyszabású akció után három héttel Sepsiszentgyörgyön is lecsapott a belügyminisztérium több osztályának közreműködésével a nyomozó hatóság. A megyeszékhelyi ügyészség által vezetett és kéthetes előkészítő munkát igénylő akcióban a helyi rendőrség nyomozóirodája, a megyei készenléti osztag, a DIICOT itteni fiókja, a Román Hírszerző Szolgálat megyei kirendeltsége, a belügyminisztérium belső elhárítási osztálya, a vámhivatal és a korrupcióellenes hatóság megyei irodája munkájának összehangolásával pénteken meglepetésszerű akciót szerveztek. Sepsibükszádon az országúton két gépkocsit állítottak le, s az átvizsgáláskor kiderült, egyikben 8020, másikban 390 doboz, Ukrajnából származó, zárjegy nélküli cigarettát szállítottak. Az első autót K. J., a másikat B. J. vezette. A városi bíróság házkutatási parancsával egy időben három sepsiszentgyörgyi és egy suceavai helyszínen végeztek házkutatást. Az egyik, K. J. tulajdonában levő lakásban 16 924 doboz cigarettát, ukrajnai csempészárut találtak. A zsákmányt elkobozták, a szállításhoz használt két járművet lefoglalták. K. J.-t harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-08-23: Közélet - Iochom István:

Székely kaput avattak Albisban

Hét végén, szombaton és vasárnap a közigazgatásilag Csernáton községhez tartozó Albisban is falunapokat tartottak. A tegnapi istentiszteleten, melyen Tódor Béla református lelkész hirdetett igét, Tamás Sándor, Há­romszék önkormányzatának elnöke megyezászlót adott át Bod Lehel gondnoknak.
2010-08-24: Apróhirdetések - :

Apróhirdetések

Cófalva 53. szám alatt családi ház eladó. Telefon: 0754 045 210.
4235040