István népe nem veszhet

2010. augusztus 24., kedd, Közélet

Zsúfolásig megtelt a kovásznai katolikus templom a vasárnapi búcsún. Tucatnyi lelkész foglalta el az oltár előtti helyeket, a templomhajóban állóhelyet is alig lehetett kapni. A szentmisét Vass Ince lelkész celebrálta, prédikációt mondott Kacsóh Sándor plébános.

Kovács Gábor esperes kérdésünkre elmondta, a búcsú, Szent István oltalma nagy fontossággal bír a templom életében. ,,A megmaradás, az összetartozás jelképe, mely lelki erőt ad minden magyarnak. Templomunk az egyetlen forrás, remény a nehéz időkben. István népe nem veszhet el, a hozzá való imádkozás, az intelmei alapján való élet a legbiztosabb" — mondta.

Az ünnep méltóságát emelte, hogy a szentmise idején a templomban elhelyezték a Szent Korona kicsinyített mását. A jelkép a Szent Gellért Lovagrend közvetítésével érkezett Kovásznára, a ceremónia alatt a Szent Korona Lovagrend tagjai álltak koronaőrséget. A két lovagrend két éve áll szoros kapcsolatban, több rendezvényen vettek részt együtt. A Szent Gellért Lovagrend 14 tagot számlál, hat további jelölt vár avatásra — közölte a rend tartományi kormányzója, Jánó Árpád.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-08-24: Közélet - Hecser László:

Két hónapja lakókocsiban (Élet az árvíz után)

Az erdővidéki áradások sokaknak már csak az emlékezetében élnek — ők a szerencsések. Akad viszont, akinek a közel két hónapja történteket ma is jelen időben kell megélnie: élete munkája fekszik még mindig víz alatt.
2010-08-24: Közélet - Iochom István:

Megújult a művelődési ház (Falunapok Kézdiszentléleken)

A perkői búcsú mellett az idei háromnapos kézdiszentléleki falunapokon felavatták a kívül-belül felújított művelődési házat, és megünnepelték a községi könyvtár alapításának ötvenedik évfordulóját. A Petőfi Sándor Művelődési Ház nagytermében mintegy háromszáz helybeli, illetve határon túli meghívott volt jelen.