Telek fiatal házasoknak

2010. augusztus 24., kedd, Közélet

Tegnap a kézdivásárhelyi városháza dísztermében Rácz Károly polgármester jelképesen átadta az első hat fiatal házasnak a Fortyogó utcában, a gokartpályához vezető úttal szemben az önkormányzat tulajdonában levő telken az egyenként 350 négyzetméteres parcellát házépítés céljából.

Kötelező feltétel, hogy a fiatal házasoknak egy éven belül el kell kezdeniük a házépítést, ellenkező esetben a telek visszakerül a városháza tulajdonába. A városháza gondoskodik a közművesítésről. A polgármester szerint egyelőre nem volt versenyhelyzet, éppen annyian jelentkeztek, ahány parcella volt, de várhatóan jövőre többen fognak pályázni ingyenes telekre. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-08-24: Közélet - Hecser László:

Új vezetőség az ODFIE élén

Jeles előadók érdekes értekezései által épülhettek lélekben és szellemileg azok a fiatalok, akik részt vettek az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) vargyasi tudományos konferenciáján. Az ODFIE tisztújító gyűlésén a küldöttek új vezetőséget választottak. Vasárnap istentisztelettel és kopjafaavatással zárult az unitárius fiatalok életében oly fontos esemény.
2010-08-24: Közélet - :

Ünnepelt Mikóújfalu

Pénteken a templom védőszentje, Szent István ünnepén gyűlt össze Újfalu népe szentmisére, ekkorra tartotta ezüstmiséjét a helybeli plébános, t. Simó Gábor. Az emlékezetes eseményhez kapcsolták a falunapot.