Mi, hol, mikor?

2010. augusztus 25., szerda, Mi, hol, mikor?

Őszi sokadalom

A kézdivásárhelyi városnapok csütörtöki programja: a kantai Szentháromság-templomban 19 órától Tolcsvay László—Tolcsvay Béla: Magyar Mise, előadja Tolcsvay László, Sáfár Mónika, Dobos László, Lőfi Gellért és a Cantus kamarakórus, a központi színpadon 21 órától Parov Stelar Band-koncert, az Art Caffé Klubban éjféltől Session Jazz Band-koncert.

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban a rendezvény egész ideje alatt állandó program: könyvkiállítás a Háromszéki Képzőművészek Éve alkalmából, kérdőíves játék Őszi sokadalom és Kézdivásárhely témával, Csempészd vissza! könyvbörze (használt könyvek vására a könyvtár udvarán), Veszíts el egy könyvet!

Zene

A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumban csütörtökön 19 órától Veszprém város vegyes kara ad hangversenyt. Vezényel Erdélyi Ágnes karnagy. A hangverseny Bárdos Lajos a kórusnak írt Veszprémi jelhang című művével kezdődik, majd Erdélyhez kötődő dalok csendülnek fel (Kodály Zoltán: Ének Szent István királyhoz és Székely keserves, Bartók Béla: Levél az otthoniakhoz). A folytatásban is magyar szerzők műveit játsszák: Szokolay Sándor: Ima rontás ellen, Kocsár Miklós: Hegyet hágnék, Orbán György: Ave verum és Daemon irrepit callidus, Liszt Ferenc: Tu es Petrus — a Krisztus oratóriumból, Erkel Ferenc: Szózat és Keserű bordal — a Bánk bán című operából. Az előadást reneszánsz és népi bordalok zárják a férfi „Karadkar" előadásában. A hangversenyre a belépés díjtalan.

Minden héten egy kutyus!

A Nez Perce Állatvédő Egyesület a szépmezői kutyamenhely lakóinak örökbefogadására indított kampányában a héten Bubusnak keresnek gazdit. A hároméves, nagy testű, nyugodt természetű kutya nagyon ragaszkodó. Az örökbefogadásra előkészített kutyák megkaptak minden oltást és féregtelenítő kezelést, egészségügyi könyvük van, és embertársasághoz szokottak.

Közlekedés

A Sepsiszentgyörgy és Kovászna közötti országúton, Szépmező közelében hétfőn 11 óra tájban egy 55 éves sepsiszentgyörgyi férfi vigyázatlanul próbált átkelni az úttesten, és egy arra haladó gépkocsi elütötte. A gyalogos súlyos sérüléseket szenvedett, zárt koponya-, agyi sérüléssel és nyílt lábtöréssel szállították a brassói kórházba. A baleset körülményeit vizsgálják.

(Rendőrségi tájékoztató)

Röviden

Jogi tanácsadás. Balogh Klára jogtanácsos szokásos szerdai fogadóórája szerkesztőségünkben elmarad.

Áramszünet. Kézdivásárhelyen az Ady Endre, a Patak és a Kert utcában péntekig naponta 8.30—14 óráig, Bardocon ma és csütörtökön 9—16 óráig, a 3-as transzformátorállomás körzetében csütörtökön 8—14 óráig, Sepsiszentgyörgyön a Termés, Ősz, Gyertyánfi, Nyár, Román Hadsereg utcában csütörtökön és pénteken 9—15 óráig, Baróton az 5-ös transzformátorállomás körzetében pénteken 8—14 óráig szünetel az áramszolgáltatás.

Elzárják az ivóvizet ma 8—11 óráig Sepsiszentgyörgyön a Jókai Mór és a Farm utcában, valamint Illyefalván.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-08-24: Világfigyelő - Szekeres Attila:

Röviden

Szlovákia engedékeny
Teljes átláthatóságot ígért a mohi atomerőmű kibővítésével kapcsolatban Ausztriának bécsi tárgyalásai során a szlovák külügyminiszter.
2010-08-25: Sport - :

Sport

A román és a magyar labdarúgó-bajnokság
A román I. liga vasárnapi és hétfői eredményei: Kolozsvári Egyetem—Galaci Oţelul 2—1, FC Vaslui—Steaua 0–3, Temesvári FC—Brăneşti 2—1, illetve Brassói FC—Unirea Urziceni 1—1.