Jelentettek az önkormányzatokHáromszéken nem büntetnek

2010. augusztus 25., szerda, Közélet
Minden háromszéki önkormányzat beilleszkedett a kormány által megszabott létszámkeretbe — derült ki a prefektúra összesítéséből.

Az augusztus 16-i határidőig az összes helyi és a megyei tanács is elküldte új szerkezeti felépítését, a kormányhivatal jogi osztálya ellenőrizte, és nem talált hibát egyetlen dokumentumban sem — mondta el György Ervin prefektus. Továbbra sem tudják, összesen hányan kerülnek utcára a háromszéki önkormányzatoktól, de az kiderült, a legtöbb polgármesteri hivatal eddig is létszám alatt működött, most úgy is teljesítik a feltételeket, ha senkit nem bocsátanak el. Azt már tudni lehet, hogy leépítések lesznek például a megyei tanácsnál, a sepsiszentgyörgyi, a baróti, illetve a szentléleki polgármesteri hivatalnál.

Országszerte az önkormányzatok többsége eleget tett a miniszterelnök felszólításának, néhány esetben, például Székelyudvarhelyen nem fogadta el a testület a polgármester változatát, ott az MPP azt javasolta, pereljék be a kabinetet az alkotmányellenes követelményért. A kormány válaszul vizsgálatot helyezett kilátásba, az akadékoskodó tanácstagok megbírságolását és a városháza számláinak zárolását, hogy ellehetetlenítse az alkalmazottak bérének kifizetését.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-08-25: Közélet - :

Elfogadták az áfaemelést

Jóváhagyta a szenátus az általános forgalmi adó (áfa) 19 százalékról 24 százalékra történt emelését, amelyet a kormány sürgősségi rendelettel hajtott végre július elején.
2010-08-25: Belföld - :

Hírsaláta

POFA BE! Vulkanikus természetű államfőnk ismét szájon vágott valakit, ezúttal nem gyermeket, hanem egy fiatal ügyvédet, aki a neptuni Cireşica vendéglő környékén sétált, amikor az elnök felségével és testőrségével távozni készült, s a fiatalember odaszólt Băsescunak, hogy szégyellje magát, tönkretette az országot, mire ő lemarházta, előbb a megjegyzéséért, később amiatt, mert a szóváltásból kiderült, az ügyvéd tavaly decemberben nem rá szavazott.