Elfogadták az áfaemelést

2010. augusztus 25., szerda, Közélet

Jóváhagyta a szenátus az általános forgalmi adó (áfa) 19 százalékról 24 százalékra történt emelését, amelyet a kormány sürgősségi rendelettel hajtott végre július elején.

Hogy törvényerőt nyerjen a jogszabály, a képviselőháznak is el kell fogadnia. A szenátus szakbizottságai tegnap elutasították a sürgősségi kormányrendeletet, és azt javasolták, hogy csökkentsék újra 19 százalékra az áfát, sőt, az alapélelmiszereknél határozzák meg öt százalékban ennek értékét. A pénzügyminiszter érvelése szerint azonban ennek semmi értelme nem lenne, az árakat már senki nem csökkentené, így az áfa csökkentése csak a kereskedőket gazdagítaná. Az áfaemelést 64-en megszavazták, 50-en ellene voksoltak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-08-25: Közélet - :

Megszavazták a kórházdecentralizációt

A kórházdecentralizáció nem politikai alapon történt, a június 30-ig felgyűlt adósságokat pedig kifizetik — nyilatkozta Cseke Attila egészségügyi miniszter a 2010/48. sürgősségi kormányrendelet tegnap délutáni szenátusi vitáján.
2010-08-25: Közélet - Farkas Réka:

Háromszéken nem büntetnek (Jelentettek az önkormányzatok)

Minden háromszéki önkormányzat beilleszkedett a kormány által megszabott létszámkeretbe — derült ki a prefektúra összesítéséből.