A Monarchia üzletemberei Pécsett

2010. szeptember 8., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az Osztrák—Magyar Monarchia idején alapított Közép-európai Kereskedelmi Kamara új tartalommal való megtöltését célozza az a kongresszus, amelyet e hét végén, szeptember 9—11. között szerveznek Pécsett az Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat keretében.

A tanácskozás tervezett célszegmensei a környezeti ipar, az egészségipar, a kreatív ipar és az élelmiszeripar. A rendezvény fő célkitűzése a nyugat-európai és a közép-európai kereskedelmi és kommunikációs hálózat újjáépítése, és abból a felismerésből fakad, hogy a történelmi-földrajzi közelség, a szorosnak tűnő kapcsolatok ellenére a kétoldalú kereskedelem eredményei immár rendszeresen várakozáson alul maradnak. A résztvevőknek lehetőségük lesz találkozni a közép-európai és helyi cégekkel, szakemberekkel a felsorolt ipari szektorokból, tárgyalásokat kezdeményezhetnek annak érdekében, hogy megtalálják a hatékony együttműködés pontjait és területeit. A 150 eurós regisztrációs díj ellenében az érdeklődők érkezéskor teljes információs csomagot kapnak a személyre szabott találkozók időpontjával, és a jelentkezők üzleti profiljának minőség-ellenőrzése is megjelenik az online katalógusban. Biztosítják a jelentkezők személyes találkozóinak, tárgyalási időrendjének rendszeres frissítését az esemény idején. Tolmácsolási szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, és rendelkezésre áll segítségnyújtási és tanácsadási szolgáltatás is. A regisztrációs díj felét a b2fair visszautalja a vállalkozásnak a rendezvényt követő hatvan napon belül, ha a cég nem talált partnert a jelentkezők között. A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztatása szerint ez idáig egyetlen háromszéki vállalkozó sem jelentkezett a rendezvényre. Az esetleges érdeklődők a kamaránál vagy a www.b2fair.com weboldalon a Central-European Business Meeting menüpont alatt juthatnak magyar nyelven is bővebb információkhoz, ez egyben a regisztráció helye is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1411
szavazógép
2010-09-08: Pénz, piac, vállalkozás - Csinta Samu:

A munkaadók nem örülnek az áthárításnak (Az IMF nem javasolja a további adóemelést)

Az RMDSZ, a DLP, az NLP, a Román Sajtóklub, a tulajdonosok érdekvédelmi szövetsége és a szakszervezetek is élesen bírálták a kormány azon szándékát, miszerint jövő januártól megkétszereznék a szerzői jogdíjakból és a független tevékenységekből származó jövedelmek adóját.
2010-09-08: Pénz, piac, vállalkozás - :

Hírbörze

Nem tetszik a hétszázalékos korlát
A tervezettnek csupán a harmadát adta el hat hónapos kincstárjegyeiből Románia. A szerény érdeklődést a szakértők a pénzügyminisztériumnak azzal a korábbi döntésével indokolták, hogy a kötvény hozama semmiképpen sem haladhatja meg a 7 százalékot. Befektetői visszafogottságot okozott a múlt heti kormányátalakítás is.