Tűzoltómunka tanévkezdés előtt

2010. szeptember 8., szerda, Közélet

Élnek és visszaélnek némely pedagógusok azzal a jogukkal, hogy fizetés nélküli szabadságot vegyenek ki, ugyanis vonatkozó törvény nem szabályozza, hogy mennyivel korábban kell bejelenteniük időleges távozásukat.

Szeptember első napjaiban Háromszéken tizenegy oktató döntötte el, hogy ebben a tanévben nem kíván tanítani, mindezt azután, hogy lezárult a kihelyezések, áthelyezések utolsó szakasza is a tanügyben. Tegnap a tartaléklistán levők választhattak a megüresedett helyek közül, akinek nem felelt meg a felajánlott katedra, az továbblépett, és jött a soron következő jelentkező. Keresztély Irma főtanfelügyelő jónak tartja, hogy létezik tartaléklista, ráadásul szakképzett pedagógusok várakoznak katedrára, de azt elítéli, amikor némely pedagógusok felelőtlenül csak utolsó pillanatban jelentik be, hogy tanév elején, illetve közben kilépnek, így tűzoltómunkával kell betölteni az érintett állásokat. Az elfogadható, hogy a tanítóknak, tanároknak nem kell megindokolniuk, miért kérnek fizetés nélküli szabadságot, de az elfogadhatatlan, hogy a tantestületek összeállítása után jelentik be távozásukat — véli a főtanfelügyelő. A pedagógusok tíz év folyamatos oktatói tevékenység alatt három év fizetés nélküli szabadságra jogosultak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1410
szavazógép
2010-09-08: Pénz, piac, vállalkozás - :

Hírbörze

Nem tetszik a hétszázalékos korlát
A tervezettnek csupán a harmadát adta el hat hónapos kincstárjegyeiből Románia. A szerény érdeklődést a szakértők a pénzügyminisztériumnak azzal a korábbi döntésével indokolták, hogy a kötvény hozama semmiképpen sem haladhatja meg a 7 százalékot. Befektetői visszafogottságot okozott a múlt heti kormányátalakítás is.
2010-09-08: Közélet - Czompó János:

Új egyetemi tanév kezdete Sepsiszentgyörgyön

A jól megérdemelt nyári szabadság után ismét beköltözött az élet a Kolozsvári BBTE Sepsiszentgyörgyi Kihelyezett Tagozatának épületébe. Új egyetemi év kezdődik a tudás impozáns, új fellegvárában. Tavaly az új épület egyik szárnyában már folyt az oktatás, idén birtokba vehetik a campus kétharmadát.