Utánpótlás a rendőrségen

2010. szeptember 8., szerda, Közélet
A rendőrakadémia 38 friss végzőse kezdte meg a munkát augusztusban megyénkben, többségük nem környékbeli.

A 29 fiatal altiszt és kilenc tiszt már elfoglalta beosztását a kijelölt városi vagy falusi egységekben, egyiküket — egy roma kisebbségi lányt — kitörő örömmel fogadták az Őrkőn, dacára annak, hogy magyarul nem beszél, a romani nyelvet pedig az itt élők nem ismerik. Az újonnan érkezettek nagyobbrészt albérletben laknak, erre havonta 400—500 lejes támogatást kapnak az államtól (városon többet, falun kevesebbet). Háromszéken jelenleg 46 rendőr lakik albérletben, 26 városon és 20 falun. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1404
szavazógép
2010-09-08: Közélet - Czompó János:

Új egyetemi tanév kezdete Sepsiszentgyörgyön

A jól megérdemelt nyári szabadság után ismét beköltözött az élet a Kolozsvári BBTE Sepsiszentgyörgyi Kihelyezett Tagozatának épületébe. Új egyetemi év kezdődik a tudás impozáns, új fellegvárában. Tavaly az új épület egyik szárnyában már folyt az oktatás, idén birtokba vehetik a campus kétharmadát.
2010-09-08: Közélet - :

Kevesebb iskolaigazgató

Igazgatócsere történt néhány háromszéki iskolában, köztük a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceumban, ahol Kerezsi János húsz évig vezette az intézményt, illetve a szintén megyeközponti Puskás Tivadar Szakközépiskolában, ahol a tíz éve tisztségben levő Ravasz Erzsébet adta át a teendőket, mindketten nyugdíjba vonultak.