TeremlabdarúgásStart az I. ligában

2010. szeptember 9., csütörtök, Sport

Holnap a KSE és a Brassói Inter Teliu SE közötti mérkőzéssel megkezdődik a romániai teremlabdarágó-bajnokság 2010—2011-es évada.

A hamarosan kezdődő pontvadászat toronyesélyese a Marosvásárhelyi City’US együttes, amely tavaly a bajnokság mellett megnyerte a Román Kupát is. A marosi gárda hétfőn este már begyűjtötte az új szezon első trófeáját, hiszen a román szuperkupában 14—1-re győzedelmeskedett a Focşani MSC-vel szemben. Bajnoki babérokra pályázik a Concordia Chiajna is, így ez az alakulat lehet a címvédő legnagyobb ellenlábasa ebben a szezonban. Ha végre összeáll, és pénze is lesz egy teljes idényre, akkor a többszörös bajnok Székelyudvarhely is beleszólhat a küzdelemsorozat végkimenetelébe. Három újonca van a pénteken rajtoló viadalnak: a céhes városbeli KSE, az Alexandriai Universitatea SE és a Brassói Design helyére lépő, szintén a Cenk alatti városból származó Inter Teliu SE. A tízes mezőnyt a megyeszékhelyi Sepsi FC, a Kolozsvári Clujana, a Galaci United és a Focşani MSC egészíti ki. Bár szombaton a Sepsi FC-nek is elkezdődik majd a bajnokság, még mindig nem teljes a szentgyörgyi keret. Az újraszerveződő udvarhelyi csapat igényt tartana a háromszéki Mánya Szabolcs (1989. január 30., Sepsiszentgyörgy) szolgálataira, aki azonban szívesen játszana a zöld-fehéreknek is. Tehát az együttes egyik alapemberének sorsa még kérdéses, az ügyben tegnap késő este született döntés. De lássuk, nélküle hogy néz ki a Sepsi FC játékoskerete (zárójelben a születési év és hely): kapusok — Kisgyörgy Zsolt (1993. szeptember 2., Sepsiszentgyörgy),

Andrei Grigoraş (1989. május 15., Brassó); mezőnyjátékosok — Bende Lajos (1976. november 24., Sepsiszentgyörgy), Bocz József (1978. december 5.), Bujdosó Lóránt (1981. április 13., Sepsiszentgyörgy), Farkas Attila (1976. szeptember 29., Sepsiszentgyörgy), Máté József (1986. február 1., Sepsiszentgyörgy), Liviu Mircea Şerban (1982. május 17., Brassó), Cornel Ţicalo (1981. március 18., Brassó), Adrian Liviu Pânzaru (1985. november 6., Brassó), George Adrian Călugăreanu (1988. augusztus 19., Brassó). Előreláthatóan a csapathoz majd csatlakozik további egy-két ifjúsági játékos, kilétüket egyelőre még homály fedi. Az első forduló mérkőzései: Marosvásárhelyi City’US—Focşani CSM, KSE—Brassói Inter Teliu SE (pénteken 18 órától a kézdivásárhelyi sportcsarnokban), Alexandriai Universitatea—Székelyudvarhely, Galaci United—Sepsi FC (szombaton 16 órától), Concordia Chiajna—Kolozsvári Clujana. Nem mondom, hogy csapataink az esélytelenek esélyével vágnak neki az új szezonnak, hiszen kis szerencsével akár a bajnoki címért is harcolhatnak. Bízom, bízunk abban, hogy a háromszéki legények nem adják olcsón a bőrüket, és sok borsot törnek majd ellenfeleik orra alá. Hajrá, KSE! Hajrá, Sepsi FC!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-09-09: Apróhirdetések - :

Apróhirdetések

Előpatakon emeletes ház (dupla garázs, ásványvíz, elektromos fűtés, 380/220 V áram) 4115 m2-es telken (építkezési lehetőség) eladó. Alkudható ár. Telefon: 0723017343, 0745297952.
4236811
2010-09-09: Sport - :

Off Road-verseny Baconban (Autósport)

Izgalmas hétvégét ígérnek a Baconi Off-Road Club tagjai: a versenyre benevezettek szombaton ötven kilométeres szakaszon bizonyíthatják ,,úton kívüli" rátermettségüket, vasárnap pedig az ún. IV. és V. híd között berendezett, nem éppen könnyű pályán közönség előtt mutathatják meg ügyességüket.