Doktor Bubó eseteiÜgynökláz

2010. szeptember 9., csütörtök, Család

Mikor Bubó doktor kezébe vette a reggeli hírlapot, és látta a nagybetűs címet: Ügynökláz, megdöbbent, és arra gondolt, hogy az összes titkos ügynök valami fertőzésnek esett áldozatul, nagy veszélyben lehet a haza.

Délutánra már kialakult némi halvány elképzelése arról, hogy az információ valahol útközben elferdült, mert meglátogatta Strucc Szilamér, hogy nem vásárol-e perzsaszőnyeget, mert most a legolcsóbb, majd Futrinka Fruzsina kereste fel leszállított árú fogkefével, aztán Mosó Malvin egy nagyon előnyös mosóporral...

A doktor már lassan a fejét fogta, és kétségbeesetten lapozott orvosi könyveiben, de ugye Szókratész óta már eltelt egy kis idő... Összeszedte hát minden józan eszét, megfigyelőképességét, leleményességét, és rájött, hogy ez a betegség a modern kor fertőzése. Úgy kezdődik, hogy a célszemélyt beszervezik valamelyik eladói láncolatba, megtanítják neki, hogy ő a legügyesebb eladó, aki Júdás óta létezett, csak hinnie kell a dologban, az emberiség megmentésére tett eme kísérletben, aztán majd dől a pénz.

Ilyenkor az illető lázba jön, de úgy, hogy láza minden nappal csak fokozódik, és végül delíriumos állapotba kerül, magát látja a jéghegy — azaz pénzhegy — csúcsán.

Ha sikerült eladnia egy terméket, másnapra már ennek sokszorosában reménykedik, ha meg nem sikerült, akkor a meg nem értő társadalmat hibáztatja, mert nem látja be az ügy fontosságát. Azután újult erővel áll neki az eladási fortélyok bibliájának tanulmányozásához, ami még nagyobb önbizalomhoz és legvégül még nagyobb csalódáshoz vezet.

Doktor Bubó rájött, hogy a kezdeti siker érzését a segítőkész rokonok, barátok, ismerősök táplálják, ők az első vásárlók, hogy segítsék karrierjében az újdonsült ügynököt.

Miután már Kerekerdőn annyira elterjedt a fertőzés, hogy a doktor bölcs neje is karácsonyi szúnyogröptetők árusításába fogott, sürgősen cselekednie kellett.

Már a régi bölcsektől megtanulta, hogy a kutyaharapást szőrével gyógymód az egyik leghatásosabb. A lebeszélés, meggyőzés technikája helyett így inkább mindenik betegét egy újabb ügyfélhez küldte, akitől viszont ennek is kellett vásárolnia. Így lassacskán már mindenkinek volt perzsaszőnyege, fogkeféje, mosópora és szúnyogröptetője, az áru forgott körbe-körbe, és a láz kezdett alábbhagyni. A szerencsés végkifejlet és a teljes gyógyulás érdekében a doktor hordatott egy nagy dombot Kerekerdő közepébe, megszórta milliós címletű pénzjegyek utánzatával, és mindenik beteget felküldte a hegy tetejére átélni a győzelmi mámort.

Tökéletes volt a siker. Azóta minden családban büszkén mutogatják a távolból jövőnek a hajdani sikeres ügynökök képét...

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-09-09: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal és bánatos szívvel, de a jó Isten szent akaratában megnyugodva tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a bodosi születésű nagybaconi
BOGDÁN SÁNDOR JÓZSEF
nyugalmazott pedagógus, ezredes
életének 91., özvegységének 7. évében 2010. szeptember 7-én rövid szenvedés után elhunyt.
Temetése 2010. szeptember 9-én 14 órától lesz a baróti ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Emléke legyen áldott, pihenése csendes.
Gyászoló szerettei
H. L.
2010-09-09: Család - Puskás Attila:

Az osztrák ökörfarkkóró

Feltűnő növény — mint általában valamennyi ökörfarkkóró —, s a porzók bíbor-ibolyaszíne még feltűnőbbé teszi (szemben például a molyhos ökörfarkkóróval).