Mi, hol, mikor?

2010. szeptember 11., szombat, Mi, hol, mikor?

Zene
* A kézdivásárhelyi Vi­gadó kistermében ma 18 órától Kovács Hunor (11 éves) zongorista egyéni előadóestjére várják a közönséget. A belépés ingyenes.


* Sepsiszentgyörgyön az Erzsébet park zenepavilonjában vasárnap 12 órától a barátosi református fúvószenekar ad térzenét.
Hitvilág
* Kézdivásárhelyen vasárnap 11.30 órától unitárius istentisztelet lesz az evangélikus templomban.
* Megemlékező istentiszteletet tartanak vasárnap 11 órától a gidófalvi református templomban a kollektivizálás megakadályozásának szándékáért meghurcolt, mártírhalált szenvedett gidófalviak emlékére.
* A baróti római katolikus templomban vasárnap 10.30 órakor a nagymise végén megemlékeznek a magyar had­sereg baróti bevonulásának 70. évfordulójáról. Történelmi összefoglalót mond Demeter László történész. Ezt követően megkoszorúzzák a templom falán elhelyezett emléktáblát.

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 8—12 és 16—20 óráig az 1918. December 1. úti Salvia II. (telefon: 0267 313 112), csütörtökig naponta 20―8 óráig a Benedek Elek utcai (Golgo­ta) Pro-Sana (0367 407 567), Kézdivásárhelyen szombaton és vasárnap 9—12 és 16—20 óráig, illetve éjszaka a Szent Anna (0267 360 015), hétfőtől az Ambrózia (0267 360 608), Kovásznán szombaton 8—13 óráig a Farmacom, 8—12 óráig a Vipera, vasárnap 8—12 óráig a Vipera patika teljesít szol­gálatot.
*
Sepsiszentgyörgyön szombaton és vasárnap 10―12 óráig a Stadion utca 16. szám alatti DHD fogászaton dr. Dezső Csaba (telefon: 0267 351 069), szombaton 13―15 óráig a Kőrösi Csoma Sándor utca 36. szám alatti rendelőjében dr. Mikó Mária teljesít szolgálatot.
Röviden
Évnyitó. A sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium tanévnyitó ünnepségét hétfőn 9 órától a belvárosi református templomban tartják. A II—XI. osztályosok 8.30 órakor a templom kertjében találkoznak tanítóikkal, osztályfőnökükkel. Az első osztályosok és szüleik, valamint a végzősök 8 órakor az iskola főépületének földszintjén gyülekeznek, és együtt mennek az évnyitóra. * A Sepsiszentgyörgyi Református Kollégium évnyitóját hétfőn 11 órától a vártemplomban tartja. A tanulókat 9 órára az iskolában osztályfőnöki órára várják, majd együtt vonulnak a templomba.
Áramszünet. Hétfőn 8.30—14 óráig Kézdi­vásárhelyen a Molnár Józsiás utcában szünetel az áramszolgál­tatás.
Az elsősegélynyújtás világnapja. Tizenhat európai ország Vöröskereszt szervezetének 2000-es kezdeményezésére szeptember második szombatján rendezik meg. Arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy kívánatos lenne az elsősegélynyújtás minél szélesebb körű ismerete a laikusok körében, mert az idejében és szakszerűen elvégzett beavatkozás sok esetben életmentő lehet. A megyei Vö­röskereszt Sepsiszent­györ­gyön is folyamatosan szervez elsősegély-tanfolyamokat. Legközelebb szep­tember 22-én és 23-án kismamáknak tartanak elsősegély-felkészítőt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-09-11: Magazin - :

A Magyar Dal Napja

A Magyar Televízió vasárnap 22 órától közvetíti közel három órában a Magyar Dal Napja változatos és sokszínű programját az m1-en. Az idei műsor házigazdája Lévai Balázs, aki a retró stílusban berendezett stúdióból jelentkezik, és beszélget a neves és ismert művészekkel.
2010-09-11: Sport - :

Sport

Sok sikert, kézilabdázók!
Elérkezett a régen várt pillanat: újra bajnoki pontokért játszhatnak kézilabdázóink — a fiúk ma Alexandrián lépnek pályára, a leányok vasárnap 11 órakor a Szabó Kati Sport­csar­nokban a Râmnicu Vâlcea-i Naţional (lényegében egy Olimpiai Központ csapata) együttesét fogadják. Nem egy-egy 2x30 perces séta kedvéért lépnek pályára, hanem a tisztes helytállás szándékával. E