Sport

2010. szeptember 11., szombat, Sport

Sok sikert, kézilabdázók!
Elérkezett a régen várt pillanat: újra bajnoki pontokért játszhatnak kézilabdázóink — a fiúk ma Alexandrián lépnek pályára, a leányok vasárnap 11 órakor a Szabó Kati Sport­csar­nokban a Râmnicu Vâlcea-i Naţional (lényegében egy Olimpiai Központ csapata) együttesét fogadják. Nem egy-egy 2x30 perces séta kedvéért lépnek pályára, hanem a tisztes helytállás szándékával. E

gy hosszabb, egy rövidebb szünet után állnak újra csatasorba azzal a nemes céllal, hogy visszaszerezzék a szentgyörgyi kézilabda becsületét, megalapozzák jövőjét — s mindezt kemény munkával. Nekik nem adatott meg az a luxus, hogy ,,rangos" vendégmunkásokkal erősítsenek, ők a hazai tehetségekre s a jószomszédi kapcsolatra alapoznak, na meg a szurkolótábor türelmére, erkölcsi támogatására és egyelőre a városi és a megyei tanács, na meg egy szűkebb körű szponzori társaság anyagi segítségére. Nem kergetnek mesés álmokat, mint már mondtuk, az alapok megteremtésén fognak fáradozni, mely alapokra felépíthetik kézilabdánk jövőjét. Ehhez kívánunk tehát kitartást, türelmet és sok sikert! Ma a rajthoz, holnap a következő lépéshez. A cél nemes, legyen ehhez méltó a hozzáállásunk is. (áros)
Asztalitenisz
Kézdivásárhely sportcsarnokában szeptember 15-től a következő program szerint lehet asztaliteniszezni: hétfőn 7—21, kedden, szerdán, csütörtökön 7—22, pénteken 7—21 óráig. Hét­végeken abban az esetben lehet bérelni asztalokat (egy asztal bérlése óránként 5 lej), amennyiben sportrendezvényt nem szerveznek a csarnokban. Hét végi asztalfoglalás érdekében keresse Kocsis Zoltán sportiroda-vezetőt a 0730 600 286-os telefonon vagy a kocsiszo@yahoo.com e-mail címen.
MasterKart Kupa
A vidombáki kartingpályán zajlott le csütörtökön a MasterKart Kupa. A sepsiszentgyörgyi Tanulók Palotája által rendezett versenyre az ország szinte minden megyéjéből több mint hatvan versenyző nevezett be hat géposztályban. A legnépesebb a Mini kategória volt, a húsz versenyző közül a megyeszékhelyi Kerekes Gergő a tizedik helyen végzett. A Mobra csoportban arattak a szentgyörgyiek, Csóka Szidónia harmadik, Tokos Csaba második lett. A 80 köbcentis motorok versenyében Csurulya Arnold kilencedik, Bokor Balázs első lett. Az országos bajnokságban két versennyel a zárás előtt Balázs a Naţional80 csoportban a második helyen áll. Külön elismerésben részesült Bereczki Levente, a háromszéki KLG Racing elnöke, aki a verseny startere volt. (Bokor Gábor)
Labdarúgás
A IV. liga 4. fordulójának mérkőzései: ma Bereck—Gelence, Barót—Bölön, vasárnap Csernáton—Bodok, Papolc—Zágon, Bar­doc—Perkő, Dálnok—Uzon, Szitabodza—Kovászna, Illye­falva—Ozsdola. * Az V. liga hét végi meccsei: ma Hid­vég—Kommandó, vasárnap Nemere—Maksa, Torja—Szotyor, Ki­lyén—Bodzaforduló, Kökös—Nagybacon, Réty—Árkos.
Futsal
Kézdivásárhelyi győzelem a nyitányon. Az I. ligás teremlabdarúgó-bajokság első fordulójában a céhes városbeli KSE 12—3-ra győzte le a brassói Inter Teliu SE-t. A megyeszékhelyi Sepsi FC ma Galacon vendégszerepel, ahol 16 órától az Uniteddel mérkőzik meg.
Kosárlabda-vb
Utolsóként a litván válogatott jutott be a legjobb négy közé a törökországi férfi kosárlabda-világbajnokságon, miután csütörtök este magabiztosan legyőzte az argentin csapatot. Eredmények, negyeddöntő: Litvánia—Argentína 104—85, Egyesült Államok—Oroszország 89—79. A további program: elődöntők (ma): Egyesült Államok—Litvánia (19 óra, Sport 1), Szerbia—Törökország (22.45 óra — felvételről, Sport 1); vasárnap kisdöntő (19 óra), finálé (21.30 óra, Sport 1).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-09-11: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Zene
* A kézdivásárhelyi Vi­gadó kistermében ma 18 órától Kovács Hunor (11 éves) zongorista egyéni előadóestjére várják a közönséget. A belépés ingyenes.
2010-09-11: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, feleség, testvér, nagymama, anyós, anyatárs, sógor­asszony, szerető rokon és jó szomszéd,
BENEDEK ENDRÉNÉ SZÁSZ ILONA MÁRIA
életének 59., házasságának 37. évében rövid szenvedés után csendesen elhunyt.
Családját szerető szíve megszűnt dobogni, de kedvessége és ragaszkodása örök­re megmarad szerettei szívében.
Drága halottunk földi maradványait 2010. szeptember 12-én délután 3 órakor helyezzük örök nyugalomra a családi háztól a köpeci temetőben.
A gyászoló család

1083/b