Interjú a kézdivásárhelyi Control-Z zenekarralA zene az élet része

2010. szeptember 11., szombat, Kovakő - diákmelléklet

— Mióta zenéltek együtt, és miért döntöttetek úgy, hogy zenekart alapítotok?
— 2009 végétől zenélünk együtt a srácokkal, elsősorban kedvtelésből. A zenekar tagjai: Timár Csaba (gitár-ének), Kovács Attila (basszusgitár-ének), Vikol László (szólógitár), Balázs Áron (dobok). Azért alakultunk, mert olyan stílust akartunk játszani, amely a mostani fiatalokat érinti.

— Hogyan választottátok ki az együttes nevét? Van valami történetetek ezzel kapcsolatban?
— Igazság szerint rengeteg néven gondolkodtunk. Nem fűződik hozzá semmiféle történet, egyszerűen csak jól hangzott.
— Hogyan oldjátok meg a próbákat?
— Ezúton is meg szeretnénk köszönni a református egyháznak a segítséget, mivel biztosított számunkra egy termet, ahol kedvünkre gyakorolhatunk. Próbákat rendszeresen, általában hetente háromszor tartunk, ugyanis elég gyakoriak a fellépések, annak ellenére, hogy még csak hat hónapos a zenekar.
— Van valamilyen bevett szokásotok/rituálétok koncertek előtt?
— Van, méghozzá: megiszunk pár sört.
— Eddig hol léptetek fel? Milyennek látjátok a közönséget?
— Rengeteg helyen felléptünk január óta, első ízben a kézdivásárhelyi sportcsarnokban mutatkoztunk be, párszor koncerteztünk a Mimellában, motorostalálkozókon stb. A közönség eddig mindig lelkes volt, lehetett látni rajtuk, hogy tetszik, amit zenélünk. Már jó pár ember gyakori vendég a koncertjeinken.
— Milyen szerepet tölt be a zene életetekben?
— Ha nem lenne a zenekar, unalmasak lennének számunkra a hétköznap esték, meg persze a hétvégék. A zenekar tagjai mindannyian elmondhatják, hogy a Control-Z megalakulása óta kibővült és kicsit megváltozott az élet körülöttük.
— Mi ösztönöz titeket a zenélésben?
— Természetesen a szórakozás, az új emberek megismerése, hogy jól érezzük magunkat. Főleg, hogy örömet, jó zenét és kikapcsolódási lehetőséget biztosítsunk a közönségnek.
— A hangulatra vagy a profizmusra építetek?
— Mindkettőre. Ha megvan a hangulat, akkor a profizmus már jön magától. Ha jó a hangulat a színpadon, és a közönség is élvezi a játékunkat, akkor az már profizmus.
— Milyen műfajokat játszotok legszívesebben? Mi a legfontosabb szempont a zenétekben?
— A punk-rock műfajával szeretnénk megragadni a fiatalabb generációt. Úgy érezzük, ez többé-kevésbé sikerült is, visszatekintve koncertjeink hangulatára. Ez a legfontosabb.
— Vannak már saját számaitok?
— Igen, vannak, pontosabban két darab. Az első saját számunk címe: Hiába kéred, még 2004-ben írtuk, a második pedig az Enjoy című szám, amely 2010-ben született.
— A banda tagjaival szabad időtökben is együtt lógtok?
— Igen, együtt lógunk, hiszen jó barátok vagyunk, és a légkör is jó az együttesen belül. Persze, vannak félreértések mindenhol, de azokat könnyen meg lehet oldani. Őszintén elmondhatjuk, hogy jó fejek vagyunk, és nemcsak együttesen belül, hanem azon kívül is.
— Vannak terveitek a jövőre nézve?
— Tervünk, az rengeteg. Sajnos, ilyen kisvárosban, mint Kézdivásárhely, nem nagyon lehet azokat elérni. Azért próbálkozunk, és ha elértük, szólunk mindenképp.
— Van valami mottótok vagy jeligétek? Mit üzennétek az olvasóknak?
— Mottónk vagy jeligénk? A zene az élet része! Az olvasóknak pedig köszönjük a koncertjeinken való részvételüket, és bármikor szívesen látja őket a Control-Z.

UGRON NÓRI

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-09-11: Kovakő - diákmelléklet - :

Ifjúsági fotó- és rövidfilmverseny

Az idén ötödik alkalommal megrendezett fotóverseny új színekben jelentkezik, ezúttal Háromszéki Ifjúsági Fotó- és Rövidfilmver­seny néven. Idén két kategóriában is nevezhet minden 36. életévét be nem töltött fiatal: fotó és/vagy kisfilm beküldésével.
2010-09-11: Kovakő - diákmelléklet - :

Feltöltődés Taizében

Érkezésünk után választanunk kellett, ki szeretne elvonulni csendes csoportba, amelynek lényege: felfedezni Isten jelenlétét az életünkben az imádságon, a Biblia olvasásán és az egyéni elmélkedésen keresztül, vagy pedig részt vesz bizonyos bibliai témákhoz kapcsolódó beszélgetéseken.