Hazatalálás

2010. szeptember 11., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Bizonyára mindannyian ismernek néhány olyan történetet, melyben némely szereplők hosszas keresés és megpróbáltatások sorozata után hazatalálnak. Útjuk során egy felsőbb hatalomnak köszönhetően megtanulják felismerni a jót és a rosszat, sikeresen leküzdik az akadályokat, és elnyerik végső jutalmukat, az otthont. Ilyen a tékozló fiú példázata is...

Az idei HIKE (Hunyad Megyei Ifjúsági Keresztyén Egyesület) által szervezett tábor témája a hazatalálás, a gyökereinkhez és Istenhez való visszatérés volt. Amikor beszálltunk a buszba, mindannyian valaminek a keresésére indultunk, melynek megtalálásához különböző próbatételekkel kellett megbirkózni, mint például az ismerkedés, a nyelvhasználat stb., de végül mindenki jól teljesített.
A tábor július 8. és 14. között zajlott Vízaknán. A több mint harminc táborozót négy csoportra osztották, hogy közösen megbeszélhessék a bibliaórákon elhangzottakat, majd előadásban mutassák be a megbeszélteket. A bibliaórák témája a tékozló fiú példázata volt. A nap hosszas ébresztő után reggeli tornával, áhítattal és közös imával kezdődött, reggeli után pedig bibliaórával és csoportos beszélgetéssel folytatódott. Közös ebéd, majd úszás, közösségépítő játékok és sportversenyek, míg végül vacsora után az estet előadás és közös éneklés zárta.
Ez a néhány nap többet jelentett egyszerű tábornál, mindannyian többek lettünk, új arcokat ismerhettünk meg, valamint közelebb kerülhettünk anyanyelvünkhöz is. Bár alig egy hetet töltöttünk együtt, mégis életre szóló barátságok alakultak ki, melyeket nagy gonddal ápolunk, és izgatottan várjuk a következő találkozást, melyre bizonyára hamarosan sort kerítünk.

MOLNÁR ANDREA

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-09-11: Kovakő - diákmelléklet - :

Viszlek a bálba

Június 13-án minden a feje tetejére állt. Azt hiszem, az erről mit sem tudó emberek furcsállhatták a várost ellepő korabeli ruhás fiatalokat, ugyanis a Mikes Kelemen Főgim­názium Diáktanácsa idén is Széchenyi-bált hirdetett.
2010-09-11: Kovakő - diákmelléklet - :

Tábori impressziók — a szeretet van

Zöldellő fák és virágok, egy régi vár maradványai és nevetés. Nevetés, tánc, énekszó és imádkozó kezek fogadhatták a július 27—31. között az Ika várához látogató embereket. Isten a szeretet — ezzel a mottóval szervezte meg az ifitábort Hölgyes Pál-Zsolt, a kerületi ifjúsági lelkész. "Isten? Kihagyom!" — mondták bizonyára sokan. Ennek ellenére a tikkasztó júliusi hőségben összegyűlt egy harminc-harmincöt főnyi lelkes csapat.