Viszlek a bálba

2010. szeptember 11., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Június 13-án minden a feje tetejére állt. Azt hiszem, az erről mit sem tudó emberek furcsállhatták a várost ellepő korabeli ruhás fiatalokat, ugyanis a Mikes Kelemen Főgim­názium Diáktanácsa idén is Széchenyi-bált hirdetett.

A bál délután vette kezdetét az árkosi Szentkereszty-kastélyban: grófok, hercegek, királyok, lordok, hercegnők, nejek és titkos szeretők kiáltattak be. Ezt követően angol- és bécsikeringő-bemutató, aztán megnyílt a várva várt kaszinó is. Ha esetleg valaki mégsem érdeklődött a póker, black jack vagy kocka iránt, díszes kanapékon helyet foglalva hallgathatott zongora-előadást, bámulhatott szoborparkot, vagy lovagolhatott. A vacsora után újból kinyitó kaszinó rögtön botrányt keltett, ugyanis furfangos rablók az étkezés ideje alatt kifosztották. A szervezők tehetetlenül fogadták a reklamációkat, a játékosok pedig pénzüket követelték. Levelet kaptunk, melyben a rablók közölték, hogy egy szavalattal kiválthatók eltulajdonított zsetonjaink, kártyáink, pénzeink.
Közben a bálkirálynő-választás is elkezdődött, a három, legtöbb szavazatot kapó királynő pedig párjával együtt éjfélkor keringőt lejtett. A tánc alatt szavazott titkos zsűrink, s megválasztott bálkirálynőnket, kinek tiszteletére szerenádot énekeltek, tánc közben hirtelen elrabolták, és a csónakba menekítették, váltságdíjat kérvén párjától. Több mint félórás küszködés árán ,,megkerült" a királynő. Bár esett az eső, a bálozók mégis megtalálták az izgalmas programot, s jövőre is számíthatunk Széchenyi-bálra.

GAZDA EMESE

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-09-11: Kovakő - diákmelléklet - :

Hugó életcélja

Bemutatom Hugót
A személynév nem szándékszik vonatkozni senkire. Sőt, a név furcsaságával és némi humorával a szerző nem titkolt szándéka az elemeltség, de ugyanakkor a tapintható életszerűség látszatának keltése. Hugó megszületett, él és gondolkodik.
2010-09-11: Kovakő - diákmelléklet - :

Hazatalálás

Bizonyára mindannyian ismernek néhány olyan történetet, melyben némely szereplők hosszas keresés és megpróbáltatások sorozata után hazatalálnak. Útjuk során egy felsőbb hatalomnak köszönhetően megtanulják felismerni a jót és a rosszat, sikeresen leküzdik az akadályokat, és elnyerik végső jutalmukat, az otthont. Ilyen a tékozló fiú példázata is...