Antal Árpád: Opportunista RMDSZ-politikusok

2010. szeptember 11., szombat, Közélet

Azok az RMDSZ-politikusok hangoztatják, hogy a szervezetnek ki kellene lépnie a Boc-kormányból, akik helyzetbe akarnak kerülni a RMDSZ-en belül, egy következő kormányalakításnál pozícióban reménykednek — véli Antal Árpád András.

A szövetség sepsiszentgyörgyi elnöke továbbra is fenntartja véleményét, miszerint az RMDSZ-nek kormányon kell maradnia, mint okolta, gazdaságpolitikai akaratát, bár ebben a kormányban nehéz, csak így lehet esélye érvényesíteni a szervezetnek. Továbbra is fenntartja: senki sem bizonyította be, ha kilép az RMDSZ, helyreáll az ország gazdasága, illetve azt sem, hogy a kilépéssel csődbe megy az ország, és akkor sor kerülhet Erdély eladására — fűzte hozzá. Szociológusként felméri, hihetetlen veszteség kormányon maradni, "ekkora erodálás, mint az elmúlt hónapokban, nem érte húsz év alatt az RMDSZ-t", mondta, de előnye, hogy "ezer problémát tudunk kezelni", példaként Sepsiszentgyörgyöt említette: a gazdasági válság ellenére a város költségvetése nagyobb a tavalyinál, nagy beruházások kezdődtek, ennek köszönhetően a helybeli cégeknek van esélyük a túlélésre, a munkahelyek megmaradhatnak. Úgy véli, elég érett az erdélyi magyar közösség ahhoz, hogy ezt megérthesse. El­ismeri, könnyebb lenne kilépni a kormányból, "és szidni mindenkit, mint az MPP teszi", de akkor leállnának a beruházások, tönkremennének a vállalkozások, nőne a munkanélküliség. Ezért ellenzi, hogy az RMDSZ kilépjen ebből a kormányból, bár ha bukik a Boc-kabinet, a szövetség nélkül egyetlen párt sem lenne képes kormányt alakítani, s a kilépés mostani szorgalmazói (újságírói kérdésre nem nevezett meg senkit) valószínűleg akkor szeretnének pozícióhoz jutni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1376
szavazógép
2010-09-11: Kovakő - diákmelléklet - :

Tábori impressziók — a szeretet van

Zöldellő fák és virágok, egy régi vár maradványai és nevetés. Nevetés, tánc, énekszó és imádkozó kezek fogadhatták a július 27—31. között az Ika várához látogató embereket. Isten a szeretet — ezzel a mottóval szervezte meg az ifitábort Hölgyes Pál-Zsolt, a kerületi ifjúsági lelkész. "Isten? Kihagyom!" — mondták bizonyára sokan. Ennek ellenére a tikkasztó júliusi hőségben összegyűlt egy harminc-harmincöt főnyi lelkes csapat.
2010-09-11: Közélet - :

Kormányon maradnak

Markó Béla kormányfőhelyettes, az RMDSZ elnöke tegnap kijelentette: a szövetség képviselőinek többsége továbbra is támogatja a kormányzati szerepvállalást, kevés az ellenvélemény, és az sem kellően alátámasztott.