Kormányon maradnak

2010. szeptember 11., szombat, Közélet

Markó Béla kormányfőhelyettes, az RMDSZ elnöke tegnap kijelentette: a szövetség képviselőinek többsége továbbra is támogatja a kormányzati szerepvállalást, kevés az ellenvélemény, és az sem kellően alátámasztott.

Hozzáfűzte: jól teljesítő miniszterei és államtitkárai révén az RMDSZ szeretné gyakorlatba ültetni a decentralizációs intézkedéseket és megvalósítani célkitűzéseit, "amelyek egyúttal a koalíciós partnerek célkitűzései is". "Tulajdonképpen jelenleg nem a kilépésről vagy a kormányon maradásról tárgyalunk, hanem a kormányzás aktusáról, hogyan tudnánk jó irányba mozdítani a dolgokat ennyire nehéz és bonyolult helyzetben is, és hogyan tudnánk reformintézkedéseket hozni" — magyarázta Markó Béla. Hasonló szellemben nyilatkozott Kelemen Hunor művelődési miniszter, aki szerint Frunda György szenátoron kívül senki nem támogatja a kilépést.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-09-11: Közélet - Váry O. Péter:

Antal Árpád: Opportunista RMDSZ-politikusok

Azok az RMDSZ-politikusok hangoztatják, hogy a szervezetnek ki kellene lépnie a Boc-kormányból, akik helyzetbe akarnak kerülni a RMDSZ-en belül, egy következő kormányalakításnál pozícióban reménykednek — véli Antal Árpád András.
2010-09-11: Közélet - Iochom István:

Magyar filmnapokat ­ígérnek (Kézdivásárhelyi mozi)

Constantin Pătru, a kézdivásárhelyi Conrek Kft. tulajdonosa tegnap délután az általa bérelt volt Petőfi Filmszínház épületében sajtótájékoztatón ismertette a mozi kapcsán kirobbant botrány legújabb fejleményeit.