BarótTanulásra hívott a csengő

2010. szeptember 14., kedd, Közélet

Becsengettek a Baróti Szabó Dávid Középiskola és a Gaál Mózes Általános Iskola diákjainak is. A zsúfolásig megtelt közös iskolaudvaron tartott ünnepségen a tanintézmény, a város vezetése és az egyház képviselői köszöntötték a diákságot — különös figyelmet kaptak az iskola kapuját először átlépő elemisták.

Zajzon Csaba, az általános iskola igazgatója a nevelőtestület és a szülők együttműködésének fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint mondotta, csakis közös erővel lehet elérni, hogy a fiatalok a lehető legtöbbet sajátítsák el, illetve a jó és a rossz között választani tudjanak. A középiskola vezetője, Di­mény János külön köszöntötte az elsősöket, akiknek azt kívánta, merjenek óriásokká válni, a kilencedikeseket pedig arra biztatta, hogy az előző nemzedékek példáját követve készüljenek az életre. Barót polgármestere, Nagy István hangsúlyozta, a puszta tudáshalmozás helyett arra törekedjenek, hogy a mindennapokban hasznosítható ismereteket szerezzenek. Kiss Alpár helybeli unitárius lelkész verssel buzdította tanulásra a diákságot.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1404
szavazógép
2010-09-14: Közélet - Iochom István:

Nem sikerült befejezni két megkezdett iskolát (Kézdiszék)

A kormánykoalíciós RMDSZ honatyái 2008-as választási kampányban elhangzott ígéretei ellenére sem sikerült befejezni a kézdialmási új iskolát és az esztelneki új iskolaszárnyat.
2010-09-14: Közélet - Fekete Réka:

Mikós tanévnyitó

Mintha a régi időket élné, a templomban tartotta tegnap százötvenkettedik tanévnyitó ünnepségét a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollé­gium.