TollraforgóHurrá, pöcegödör!

2010. szeptember 14., kedd, Közélet

Igaz, hogy ötvenkilenc háromszéki falusi óvodában, iskolában nincs vezetékes víz, és ahol van, ott is akadnak gondok, a megyei tanfelügyelőség adatai szerint harminchét egységben az épületen belüli mosdó és vécé sem megfelelő, köztük városi iskolákban sem, megyénk mégis országos első az egészségügyi engedélyek tekintetében.

Sajtótájékozta­tóján Kovászna megye prefektusa kijelentette, minden háromszéki tanügyi intézmény megkapta az egészségügyi engedélyt, csupán azt nem részletezte, hogy ezt nem a folyóvíz létéhez kötik, elegendÅ‘ a pöcegödrös fabudi is (ebbÅ‘l a kategóriából harmincnyolcat minÅ‘sített elégtelennek a tanfelügyelÅ‘ség). Igazi, harmadik évezredi elvárás, lehet dicsekedni az engedélyekkel, lényeg, hogy meglegyenek. Azt csak az érintett óvodák és iskolák tudják, mi bűzlik a papír mögött.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-09-14: Közélet - Fekete Réka:

Mikós tanévnyitó

Mintha a régi idÅ‘ket élné, a templomban tartotta tegnap százötvenkettedik tanévnyitó ünnepségét a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollé­gium.
2010-09-14: Közélet - Bokor Gábor:

A csoda megtörtént (Orbaiszék)

Nem kétséges, Orbaiszéken azok a tanévkezdők voltak a legboldogabbak, akik birtokukba vehették a kovásznai új óvodát. Már jóval a hivatalos megnyitó előtt ott álltak az egykori szülészet új szárnyában kialakított tanintézmény előtt, várva az avatószalag átvágását, a korszerű óvoda szó szerinti megnyitását.