Jókedv Székelyszáldoboson

2010. szeptember 14., kedd, Közélet

Székelyszáldobos kétnapos falunapja leginkább a mulatást, ételt-italt kedvelőknek szólt, de az is megtalálta számítását, aki egyebet keresett, hiszen állatszemlére, íjászbemutatóra, megemlékezésre, újságbemutatóra és sportrendezvényekre is sor került.

Szombat délelőtt már népzenétől volt hangos a sportpálya: a Kankalin néptánccsoport előadására gyűlt a közönség. A korai időpont ellenére sok érdeklődőt vonzott az Erdővidéken egyedinek számító állatszemle. A gazdák meglehetősen büszkén mutatták legszebb haszon- és hobbiállatukat. Legnagyobb számban lovat és tehenet — mintha féltékenyek lettek volna egymás pompájára, ha nem figyeltek rájuk eléggé, szívesen össze is mérték erejüket! —, de szépen fejlett juhot, kecskét, galambot és fajkutyát is lehetett látni, megcsodálni. Vasárnap a falu szülötte, Bakcsy Gábor református lelkész igehirdetését követően a mindenkori székelyszáldobosi hősök előtt tisztelegtek: koszorú került a millecentenáriumi, az 1848-as forradalom, az első és második világégés áldozatainak emlékművére és a tavaly felavatott, László Gyula történésznek emléket állító képzőművészeti alkotásra is. Bemutatták a Száll a dobos című, időszakos megjelenésre szánt újság első számát is. (Hecser)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1396
szavazógép
2010-09-14: Közélet - Bokor Gábor:

A csoda megtörtént (Orbaiszék)

Nem kétséges, Orbaiszéken azok a tanévkezdők voltak a legboldogabbak, akik birtokukba vehették a kovásznai új óvodát. Már jóval a hivatalos megnyitó előtt ott álltak az egykori szülészet új szárnyában kialakított tanintézmény előtt, várva az avatószalag átvágását, a korszerű óvoda szó szerinti megnyitását.
2010-09-14: Közélet - :

Adókedvezmény Kézdivásárhelyen

A kedvezmény a késedelmi kamatok eltörlését jelenti — tudtuk meg Kovács Évától, a kézdivásárhelyi városháza adóirodájának vezetőjétől, aki elmondta: azon természetes személyek, akik 2010. október 31-ig kifizetik eddigi adóhátralékukat, valamint idei adójukat, az elmúlt évekből fennmaradt késedelmi kamatok eltörlését kérvényezhetik.