Szelektív hulladékgyűjtés intézményekben

2010. szeptember 15., szerda, Közélet

Szeptembertől országszerte ismertetik azt az augusztusban életbe lépett jogszabályt, amely kötelezővé teszi a közhivatalok, állami intézmények számára a szelektív hulladékgyűjtést.

Ez azt jelenti, hogy az említett helyeken három-három különböző színű (kék, sárga és zöld) kukában kell gyűjteni a hulladékot, azaz papírt, pillepalackot és műanyagot, illetve üveget. A szóban forgó intézményeknek gondoskodniuk kell az összegyűlt anyag elszállításáról is, mi több, a jogszabály előírja a hulladék mennyiségi nyilvántartását is. A magáncégeknél egyelőre felcímkézett kukákat kérnek a környezetvédők a szelektív gyűjtésre — közölte a megyei környezetvédelmi hivatal vezetője. (L.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-09-15: Közélet - :

Tatarozzák a szentkereszti községházát

A kézdiszentkereszti polgármesteri hivatal immár hónapok óta az egykori fürdő épületének emeleti részén működik.
2010-09-15: Közélet - :

Tucatnyi halálos baleset

Az év első nyolc hónapjában 52 súlyos közúti baleset történt Háromszéken, tizenhéttel kevesebb, mint az előző év megfelelő időszakában — tájékoztatott Ioan Huţanu, a megyei közlekedésrendészet parancsnoka.