Tucatnyi halálos baleset

2010. szeptember 15., szerda, Közélet

Az év első nyolc hónapjában 52 súlyos közúti baleset történt Háromszéken, tizenhéttel kevesebb, mint az előző év megfelelő időszakában — tájékoztatott Ioan Huţanu, a megyei közlekedésrendészet parancsnoka.

A súlyosan sérültek száma is apadt, 70-ről 58-ra, ám a halálos áldozatoké szinten maradt: tizenegyen hunytak el. A rendőrtiszt a csökkenést az új radarkészülékek bevetésével magyarázza. Jelenleg négy régi és nyolc új, bemérhetetlen sebességmérő működik a megyében. A balesetek okai megyénként változnak, magyarázta Huţanu, Háromszéken első helyen az ittas vezetés szerepel, azt követi az előny meg nem adása és a szabálytalan előzés. Éppen ezért tematikus akciókat szerveznek az ilyenfajta bűncselekmények, illetve kihágások visszaszorítására. Ezen a héten országos akció keretében a biztonsági öv használatát ellenőrzik fokozottan. Szintén központi utasításra ma a taxisok jelentik a célpontot. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1399
szavazógép
2010-09-15: Közélet - :

Szelektív hulladékgyűjtés intézményekben

Szeptembertől országszerte ismertetik azt az augusztusban életbe lépett jogszabályt, amely kötelezővé teszi a közhivatalok, állami intézmények számára a szelektív hulladékgyűjtést.
2010-09-15: Világfigyelő - :

Az EU bírált, Franciaország meglepődött (Napirenden a kitoloncolt romák ügye)

Szégyenteljesnek minősítette az igazságügyi EU-biztos tegnap Brüsszelben a francia hatóságok romákkal szembeni fellépését, és kötelességszegési eljárás megindítását helyezte kilátásba Párizzsal szemben. Franciaországot meglepte az uniós bírálat a romákkal szembeni fellépése miatt.