TollraforgóInkább szoptass, mint hogy büntessenek

2010. szeptember 15., szerda, Nyílttér

A szoptató kismama nem köteles otthonülési nyilatkozatot kitölteni, de ha kisbabáját nem tudja anyatejjel táplálni, akkor büntethető. Nem azért, mert nincs teje, hanem azért, ha a megengedett néhány óra kivételével elhagyja otthonát.

Ez derül ki abból az egészségügyi minisztériumi közleményből, amit a megyei egészségbiztosító pénztár továbbított lapunknak. Ebben ugyanis közlik, hogy a munkahelyi balesetekből származó megbetegedés, terhesség és szoptatás, beteg gyermek gondozása esetén nincs szükség saját felelősségre kitöltött nyilatkozatra, amiben az érintett vállalja, hogy szinte egész nap otthon tartózkodik, és a megszabott órákban ellenőrizhető, sőt, külön kategóriaként a veszélyeztetett terhességet is ide sorolják. Logikus, nem? Ha az egészséges várandósság megérdemli az eszement jogszabály alóli mentességet, akkor a baba elveszítésének lehetőségét magában hordozó állapot is lehet kivétel. Valami bűzlik ebben a jogszabályt értelmező pontosításban (így nevezi a szaktárca a közleményt). Vagy véletlen elírás, vagy valóban annyira becsavarodtak, hogy már saját törvényeiket sem tudják értelmezni. Az is lehet, velünk van a baj, mert egyszerűen nem tudjuk felfogni, hogy kerül egy kalap alá a gyermeknevelési szabadság és a betegszabadság.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-09-15: Nyílttér - Gyila Sándor:

Csavaros ésszel — Reductio ad absurdum (Széljegyzet Antal Árpád nyilatkozatához)

A képtelenségre való logikai visszavezetés (latinul: reductio ad absurdum) ősi módszer, egyaránt hatásos eszköze matematikának, igazságszolgáltatásnak, retorikának, politikának...
2010-09-15: Nyílttér - Gyila Sándor:

Csigabiga, gyere ki, ég a házad... ideki!

"Döbbenetes" hír kering a napi sajtóban az egészségügy állapotát illetően. Képzeljék! Romániai kórházaink megvizsgáltattak, és füstdetektorokkal való fel nem szereltség tényállásán szép számmal rajtakapattak.