Mi, hol, mikor?

2010. szeptember 15., szerda, Mi, hol, mikor?

Zene
Az Árkosi Művelődési Központ őszi zenetáborának résztvevői ma 19 órától gálaműsoron mutatkoznak be a közönségnek.

Vasúti járatok
A brassói Regiotrans Kft. az utazóközönség tudomására hozza, hogy újraindította a Bereck—Sepsiszentgyörgy járatát (14730-as vonat, indulás Bereckből 6.45 órakor, érkezés Kézdivásárhely­re 7.28-kor, Kovásznára 7.54-kor, Sepsiszent­györgyre 8.42-kor), és mától közlekedik a Sepsiszentgyörgy—Bereck járat (14735-ös vonat, indulás Sepsiszentgyörgyről 11.01 órakor, érkezés Kovásznára 12.07-kor, Kézdivásárhelyre 12.32-kor, Bereckbe 13.15-kor) és a Bereck—Sepsiszentgyörgy járat (14736-os vonat, indulás Bereckből 14.10 órakor, érkezés Kézdivásárhelyre 14.53-kor, Kovásznára 15.32-kor, Sepsi­szentgyörgyre 16.20-kor). Érdeklődni a 0745 113 945-ös és a 0728 014 306-os te­lefonon lehet.

Rádió
A Marosvásárhelyi Rádió ma 12.15 órakor kezdődő, Miben segíthetünk? című műsorának meghívottja Ercsei Ferenc, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal Adó- és Illetékek Osztályának vezetője, valamint Ştefănescu Éva szakfelügyelő. Téma: a helyi adók és illetékek. A hallgatók kérdéseiket feltehetik a mibensegithetunk@radiomures.ro e-mail címen, illetve a 0265 307 777-es vagy a 0365 424 433-as telefonon, valamint a 0755 044 519-es SMS-számon. Műsorvezető: Agyagási Levente.

Képernyő
* A Duna TV ma 12.30 órakor kezdődő Kívánságko­sár című műsorának vendége Kovács Géza sepsiszentgyörgyi szobrászművész.
* Csiha Kálmán és Koczka György életútjára emlékezik a Magyar Televízió: az Átjáró mai adása újabb epizódot mutat be Páskándiné Sebők Anna kultúrtörténész Erdély, 1956 című dokumentumfilm-sorozatából (m2 19.15, ismétlés: m1, csütörtök 15.30).


Közlekedés
Hétfő délután fél hat körül vargyason egy helybeli 17 éves fiú robogójával egy mellékutcából úgy hajtott fel a 131-es megyei útra, hogy nem nézett körül, és a főúton szabályosan arra haladó gépkocsi elütötte. A robogós könnyebb sérüléseket szenvedett, nem volt szükség kórházi ápolásra. Kivizsgálás indult.

Kékfény
Szentképeket lopott. Szom­baton aradi festőnő telefonált a 112-re, hogy az egyik ko­vásznai szálloda halljában kiállított ikonjaiból eltűnt kettő. A rendőrök könnyen a gya­núsított nyomára bukkantak, ugyanis a biztonsági kamerák rögzítették az akciót. C. Alexandru (73) coşoveni-i (Dolj megye) lakos ugyanabban a szállóban lakott. A kb. 700 lejre becsült képeket vissza­tették a helyükre.
Falopás. Péntek reggel a nagyajtai rendőrök észrevették, hogy B. Gheorghe (33) helybeli lakos egy köbméternyi bükkfát vágott ki az olaszteleki erdőkerület erdejében. A kárt 150 lejre becsülték.  Ugyanaznap Bölönben M. Tobiel (24) és D. Iacob (32) helybeli lakost gyanúsították meg, hogy huszonkét bélyegezetlen fát vágott ki a polgármesteri hivatal erdejében.  Vasárnap délután a sepsiszentgyörgyi rendőrök a Gólya utcában felfigyeltek egy szekérre, amelyen M. Péter (26) és M. János (21) tölgyfát szállított, de papírt nem tudtak felmutatni. Mint kiderült, az 500 lej értékű fát a fogászati klinika udvaráról pakolták fel. Valamennyi esetben falopás gyanújával indult kivizsgálás.(Rendőrségi tájékoztató)

Röviden
Előadás. Az Erdélyi Kárpát Egyesület háromszéki osztálya A Cortina d’Ampezzo környéki Dolomitok címmel vetített képes előadást tart ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Kós Károly Iskolaközpont dísztermében. Előadó: Gáspár László Zsolt.
Jogi szolgálat. Balogh Klára jogtanácsos szerkesz­tőségünkben (az új székházban, a kultúrpalotától jobbra) ma 13―15 óráig várja a jogi tanácsot igénylőket. A szolgáltatás ingyenes.
Lomtalanítás vidéken. Csü­törtökön Uzonból szállítja el a Tega Rt. a háztartásokban fölöslegessé vált tárgyakat (használt bútorok, háztartási eszközök, üveg-, műanyag-, papír-, textilhulladék stb.), a használt villamos és elektronikus tárgyakat (televízió-, rádiókészülék, mosógép stb.). Bővebb felvilágosítás a 0267 310 123-as telefonon.
Áramszünet. Mától pén­tekig naponta 9—15 óráig Uzonban a 4-es transzformátorállomás körzetében szünetel az áramszolgáltatás.
Világnapok. A demokrácia nezmetközi napja, az ENSZ Közgyűlésének határozata alap­ján.  A limfóma világnapja — a Limfóma Szövetség e napon kívánja felhívni a figyelmet a betegségre, a korai és pontos diagnózis fontosságára és a korszerű, eredményes terápiára. A limfóma — a nyirokrendszer sejtjeiből kiinduló daganatos betegség — időben megkezdett kezelése gyógyulást hozhat, ez az egyik legsikeresebben gyógyítható rosszindulatú betegség. A gyermekeket érintő daganattípusok között a harmadik leggyakoribb tumor.  Nemzet­közi prosztatanap — a prosztatarák korai felismerésének le­hető­ségeire, a szűrővizsgálatok fon­tosságára hívja fel a figyelmet. A világon hárompercenként veszíti életét egy férfi eme alattomosan jelentkező kór miatt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-09-15: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2010-09-15: Sport - Tibodi Ferenc:

Sport

Tipp-vb
Felhívjuk a Háromszék és a Régió Rádió által a labdarúgó-világbajnokság alatt közösen rendezett Tipp-vb nyerteseinek figyelmét, hogy a díjakat szeptember 17-ig még kiválthatják, vagy értékesíthetik vásárlási utalványaikat.