Sport

2010. szeptember 15., szerda, Sport

Tipp-vb
Felhívjuk a Háromszék és a Régió Rádió által a labdarúgó-világbajnokság alatt közösen rendezett Tipp-vb nyerteseinek figyelmét, hogy a díjakat szeptember 17-ig még kiválthatják, vagy értékesíthetik vásárlási utalványaikat.


Triatlon
Míg Alex Diaconu Budapesten a világbajnoksággal volt elfoglalva (19. lett), a Tri Aluta másik három triatlonistája egy mamaiai versenyen szerepelt. És jól, hiszen Szabó Norbert a 4., Bartha Csaba a 6. és Sabău Attila a 8. helyen végzett. A hét végén a görögországi Loutrakiban rendezik a Balkán-baj­nokságot, ezen indul Diaconu és Dániel Attila is. Sok sikert nekik!

Labdarúgás
* A I. liga VII. fordulójának zárómérkőzésein az FC Vaslui 4—0-ra nyert a Galaci Oţelul ellen, míg a Pandurii 3—1-re győzte le Craiovát. Hét mérkőzés után három 14 pontos csapata van bajnokságnak, első a Dinamo (23—16), második a Rapid (9—3), harmadik a Steaua (11—6). Az élbolyt a tizenhárom pontosok követik: negyedik a Kolozsvári U (12—11) és ötödik a Galaci Oţelul (6—5).
* Ma újabb nyolc mérkőzést rendeznek a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek első fordulójában. A G-csoportban két korábbi győztes, a Real Madrid és az Ajax Amsterdam találkozik egymással. A szerdai program: az E-csoportban Bayern München—AS Roma, Kolozsvári CFR—FC Basel (RTV 1); az F-csoportban Olympique Marseille—Szpartak Moszkva, MSK Zilina—Chelsea; a G-csoportban Real Madrid—Ajax Amsterdam, AC Milan—AJ Auxerre; a H-csoportban Sahtar Donyeck—Partizan Beograd, Arsenal—Braga. Minden mérkőzés 21.45 órakor kezdődik.

Nadal nyerte a döntőt
Rafael Nadal nyerte négy szettben a férfi egyes döntőjét Novak Djokovic ellen a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon. Az eső miatt vasárnapról hétfőre halasztott döntőt félbe kellett szakítani csaknem két órára — a második szettben 4:4-es állásnál —, mert ismét eleredt az eső a Flushing Meadows-i centrum felett. Az orosz Mihail Juzsnijt az elődöntőben simán verő világelső spanyol először jutott be a US Open fináléjába, és csak egy szettet veszített — éppen a 3 óra 43 percig tartó döntőben — az idei tornán. A US Open serlege hiányzott eddig egyedül a 24 éves Nadal Grand Slam-gyűjteményéből. ,,Karrierem során először érzem úgy, hogy jól játszottam ezen a tornán. Ez volt a legjobb mérkőzésem a US Openen, a legfontosabb pillanatban" — nyilatkozta a találkozót követően Nadal. Az eredmény: Nadal—Djokovic 6:4, 5:7, 6:4, 6:2.

Rodriguez ismét az élre állt
A spanyol Mikel Nieve sikerével zárult a 65. Vuelta a España országúti kerékpáros körverseny hétfői 15. szakasza, de a nap igazi győztese honfitársa, a negyedikként célba érkező Joaquin Rodriguez, aki visszavette az összetettben élen állónak járó piros trikót az olasz Vincenzo Nibalitól. A Gijón és Alto de Cotobello közötti 179,3 km-es etap hegyi befutóval zárult, s az utolsó emelkedőn Rodriguez 37 másodperccel előbb ért célba Nibalinál, így ismét élre állt. Az összetett azonban továbbra is rendkívül szoros, hiszen Nibali hátránya 33, míg a harmadik, szintén spanyol Ezequiel Mosqueraé 53 másodperc. Tegnap szünnap volt, ma pedig az összetett szempontjából sorsdöntő, 46 km-es időfutam következik Penafielben.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-09-15: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Zene
Az Árkosi Művelődési Központ őszi zenetáborának résztvevői ma 19 órától gálaműsoron mutatkoznak be a közönségnek.
2010-09-16: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Városünnep
Barót Polgármesteri Hiva­tala pénteken 11.30 órától ünnepséget szervez a város és a magyarországi Zirc testvérvárosi kapcsolatának 20. jubileumára.