Elkezdődtek a beruházásokMarad a bölöni polgármester

2010. szeptember 16., csütörtök, Közélet

A Bölön népe által az elmúlt hónapokban átélt megpróbáltatások az összmagyarság együttérzését váltották ki. Az állami szervek mellett az erdővidéki községet jelentős támogatásban részesítették a civil szervezetek is — Tőkés Lászlón keresztül a magyarországi Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségétől érkezett pénzbeli és építőanyag-segítség, de jól fog a Kárpátok—Tisza Szövetség által szervezett építőtábor is —, ám az igazán fontos beruházások késlekedtek, esetenként végleg elakadni látszottak.

Emiatt a község polgármestere, Sikó Imre és alpolgármestere, Rudolf Béla azt is fontolóra vette, hogy lemond tisztségéről. Mivel az elmúlt napokban a helyreállítási munkák egy része elindult, úgy érzik, egyelőre elállhatnak szándékuktól.
,,Az elmúlt hónapokban háromszor vonult végig rajtunk az árvíz, amit mindannyian megsínylettünk anyagilag és lelkileg is, így igencsak nehezen éltük meg, hogy a nagy felhajtás ellenére a kézzelfogható segítség elmaradt. Apró támogatás érkezett Erdővidék­ről, Szeben megyéből és egyéb helyekről is, de míg ruhából annyit kaptunk, hogy talán sosem fogyunk ki belőle, pénzt és építőanyagot alig hoztak. Amit kaptunk, kiosztottuk, de a szükséges töredékét sem fedezi. Ezért döntöttünk úgy, hogy lemondunk tisztségeinkről, ha az illetékesek nem váltják be a község újjáépítését támogató ígéreteiket" — mondotta Sikó Imre.
Az elmúlt napokban elvégezték a megyei út két kilométeres szakaszán az elmaradt aszfaltozást, a megyei tanácson keresztül tizenkét raklap cementet és egyéb építőanyagot kaptak, a napokban érkeznek meg a Nagybölön medrének mélyítéséhez és szabályozásához szükséges gépek, s ígéret született arra is, hogy a Kisbölön patakának medrét mélyíti a megyei vízügy. Sikerült elérniük, az általános iskola úgy módosítsa órarendjét, hogy az áradás által hasznavehetetlenné vált óvoda gyerekeit is be tudják fogadni.
Sikó Imre szerint viszont továbbra is várat magára a központi híd szakmai felmérése, a Bölönpatak felé vezető híd megerősítése, járhatóvá tétele a gépjárművek számára is, és a bölönpataki iskola környékén a földcsuszamlás megállítása.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-09-16: Közélet - Fekete Réka:

A háromszékiek is tiltakoznak (Országos szakszervezeti megmozdulások)

Kétszázötvenen utaznak Kovászna megyéből a szeptember 22-i bukaresti tiltakozó felvonulásra, legtöbben az egészségügyből és a tanügyből, de jelezték részvételüket közigazgatási alkalmazottak, pénzügyiek, valamint kereskedelmi társaságok dolgozói is.
2010-09-16: Közélet - Farkas Réka:

Nem javult a nemzetiségi arány (Megyei intézményvezetők)

Összeállította a Kovászna megyei prefektúra az intézményvezetők jelenlegi helyzetére vonatkozó jegyzéket, az elmúlt fél évben ugyanis követhetetlenné vált, hol maradt helyén a korábbi vezető, hol került vissza posztjára a régi igazgató, és melyik hivatalt irányítja új főnök.