Országos szakszervezeti megmozdulásokA háromszékiek is tiltakoznak

2010. szeptember 16., csütörtök, Közélet

Kétszázötvenen utaznak Kovászna megyéből a szeptember 22-i bukaresti tiltakozó felvonulásra, legtöbben az egészségügyből és a tanügyből, de jelezték részvételüket közigazgatási alkalmazottak, pénzügyiek, valamint kereskedelmi társaságok dolgozói is.

Az országos megmozduláshoz csatlakozó háromszékiek többek között az elbocsátások, a fizetések 25 százalékos csökkentése, a nyugdíjtörvény megváltoztatása, az egységes bérezési törvény ellen tiltakoznak, illetve követelik a minimálbér 750 lejre emelését, a 25 százalékos fizetéscsökkentés meg­szüntetését 2011. január elsejétÅ‘l, munkahelyek teremtését.
Vasile Neagovici, a Sanitas szakszervezet háromszéki elnöke lapunknak elmondta, a szeptember 22-i tiltakozáson részt ve­vÅ‘k szabad napot vesznek ki. Kiemelte az egészségügyi dolgozók kilátástalan hely­zetét: elveszítették fizetésük negyedét, a pótlékok megvonásával fenyegetik Å‘ket, de még az ebédjegyet sem kap­ják mindenütt, a kovásznai kórház például három havi ebédjeggyel maradt el.
Neagovici leszögezte, nem kirándulni mennek Bukarest­be, a szakszervezeti nagygyűlés fél napot tart majd, és ha a kormány nem mutat hajlandó­sá­got a követelések megoldására, további tömeges tiltakozó akciókat szerveznek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-09-16: Közélet - Fekete Réka:

Újabb haladék (A nyomor birodalmában)

Eredményesnek bizonyult a sepsiszentgyörgyi szociális otthon lakóinak és a megyeközponti közösségi igazgatóság képviselőinek múlt heti egyeztetése, mert a hír hallatán, hogy keddtől kikapcsolják az áramot azoknál a családoknál, amelyeknek adóssága meghaladja a 300 lejt, többen megkezdték a törlesztést.
2010-09-16: Közélet - Hecser László:

Marad a bölöni polgármester (Elkezdődtek a beruházások)

A Bölön népe által az elmúlt hónapokban átélt megpróbáltatások az összmagyarság együttérzését váltották ki. Az állami szervek mellett az erdÅ‘vidéki községet jelentÅ‘s támogatásban részesítették a civil szervezetek is — TÅ‘kés Lászlón keresztül a magyarországi Munkaadók és Gyáriparosok Országos SzövetségétÅ‘l érkezett pénzbeli és építÅ‘anyag-segítség, de jól fog a Kárpátok—Tisza Szövetség által szervezett építÅ‘tábor is —, ám az igazán fontos beruházások késlekedtek, esetenként végleg elakadni látszottak.