Neveljetek jó embereket!

2010. szeptember 16., csütörtök, Közélet

Különösen nincs, aminek örvendezni, hisz az az építmény, mit a pedagógusok építettek, egyre csak omlik, lám, az idei tanév is hatalmas bizonytalanságban és összevisszaságban kezdődik...

...emelte ki köszöntőbeszédében Péter Sándor, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége alsó-háromszéki elnöke tegnap a sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomban tartott ökumenikus tanévnyitó istentiszteleten, amelyen a közel nyolcszáz megyeközponti magyar pedagógusból ötvennél kevesebben vettek részt. A tanítók, tanárok közös templomi tanévnyitóját néhány évvel ezelőtt az augusztusban elhunyt Korodi Hajnalka, a pedagógusszövetség háromszéki elnöke kezdeményezte, akire tegnap egyperces néma csenddel emlékeztek (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-09-16: Közélet - :

Késnek az építőanyagok

Lassan és nem egyszerre érkeznek az építőanyagok az árvízkárosultak megsegítésére, s így nem lehet nekifogni még a házak újjáépítésének — mondta el György Ervin prefektus.
2010-09-16: Világfigyelő - :

A dalai láma Budapesten

Tíz év elteltével ismét Ma­gyarországra érkezik a XIV. dalai láma; pénteken kezdődő látogatása idején Tendzin Gyaco tanításokat tart, és átveszi Bu­dapest díszpolgári címét. A dalai láma beszédet mond majd az Országházban is Tibet és a saját küldetéséről.