Késnek az építőanyagok

2010. szeptember 16., csütörtök, Közélet

Lassan és nem egyszerre érkeznek az építőanyagok az árvízkárosultak megsegítésére, s így nem lehet nekifogni még a házak újjáépítésének — mondta el György Ervin prefektus.

Az elmúlt napokban a vasazatot küldték el, s korábban is érkezett ez-az, de még mindig kevés a munkálatok megkezdéséhez. Háromszéken három, összeomlás előtt álló ház (kettő Szitabodzán és egy Bácsteleken) teljes újjáépítését és 152 feljavítását támogatja a kormány. Az új épületeket nem a régiek helyén húzzák fel, nem lesznek luxuslakások, hanem földszintes, kétszobás, 60 négyzetméteres szerény házak. A kormány az építőanyaggal járul hozzá, a munkálatokat az önkormányzatoknak, no meg a tulajdonosoknak kell finanszírozniuk. (-kas)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-09-16: Közélet - :

Újabb testvértelepülés

A Kecskemét melletti Balószöggel, fiatal telepítésű, rendezett, figyelemre méltó gazdasági potenciállal rendelkező nagyközséggel (repülőgyár, repülőtér, húsfeldolgozó, ultramodern idősotthon termálfürdővel!) véglegesített testvér-települési szerződést Mikóújfalu önkormányzata.
2010-09-16: Közélet - :

Neveljetek jó embereket!

Különösen nincs, aminek örvendezni, hisz az az építmény, mit a pedagógusok építettek, egyre csak omlik, lám, az idei tanév is hatalmas bizonytalanságban és összevisszaságban kezdődik...