Doktor Bubó eseteiFogyókúra

2010. szeptember 16., csütörtök, Család

Ahogy a civilizált világ minden táján, Kerekerdőn is egyre nagyobb lett az érdeklődés a manökenszakma, na meg a tánc iránt. Nyakra-főre nyíltak a különféle manökenképzők és tánciskolák, hirdetve, hogy mindenkinek tárva az út egy ragyogó karrier felé, csak el kell fogadni az ajánlatukat, és élni a lehetőséggel.

Az egyik ilyen központ a tó közepén nyílt, ahol mindenkit elgyönyörködtetett a flamingók és hattyúk tánca. A hattyúk éppen A hattyúk tava című balett egy részletét gyakorolták, kecsesen nyújtogatva nyakukat, a rózsaszínű flamingók pedig fél lábukat emelgetve és pörögve a flamengót járták.
Ekkor úszkált arra Vízi Vanda, az ifjú vízilólány. A csodálkozástól nagyra tátotta száját, hogy megvillantak nagy­szerű, erős fogai. Külö­nösen Flamingó Frederika izgalmas tánca, finom mozdulatai kápráztatták el. Ahogy nyújtotta a csőrét egy-egy hal után, és közben megpörgette a levegőben, egyenesen bámulatos volt. Elhatározta, hogy ő is beiratkozik az iskolába, hiszen ő is így akar táncolni.
Vízilóné másnap reménykedve íratta be lányát az iskolába, és úgy gyönyörködött lomha járásában, ahogy csak a saját gyermekében tud gyönyörködni az ember. Teltek-múltak a napok, Vanda szorgalmasan gyakorolt, de csak nem sikerültek olyan kecsesre a mozdulatai, mint várta volna. Már majdnem kétségbeesett, amikor rájött, hogy Frederika pehelysúlyát nem lehet összehasonlítani az ő tömör idomaival és kilóival.
Kezdett érdeklődni, és utánaolvasott a neten, hogy mitől lehet lefogyni. Minden táplálkozástudós, akit már családi körben csak tápásznak hívtak, a zöldségeket ajánlotta. Evett is belőlük Vanda tonnaszámra, arra gondolván, hogy minél több zöldség, annál nagyobb fogyás.
Az eredmény egy gyönyörűen gömbölyödő idomú vízilólány lett, akiért hiába sóhajtoztak epekedve a vízilófiúk, mert őt a kétségbeesés gyötörte.
Ekkor fordult Vízilóné segélykérően doktor Bubóhoz. A doktor megnézte az egészségtől majd kicsattanó fiatal lányt, elővette mindentudó könyvét, és megkereste benne a vízilovak családfáját. Gya­núja beigazolódott: minden elődjük felnőtt korára több tonnát nyomott, a fiatalabbja pedig több mázsát, holott mind növényekkel táplálkoztak. Megpödörte szemöldökét, megsimogatta az elkeseredett vízilólány fejét, és csendesen mormolta: genetika, az a fránya genetika...
Hogy mi történt a rendelőben, azt senki sem tudja, csak azt vették észre a helybeliek, hogy a tánciskolában újabban hastáncot is tanítanak, és Vanda az egyik legsikeresebb tanítvány...

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2010-09-16: Múltidéző - :

Coroi Artur: Kézdiszentlélek a 17. században (amilyennek Baróti Cserei János deák láthatta)

A Tarnóczy-kastély kertjének falmaradványai, háttérben a kézdiszentléleki templomtorony


Cserei János deák bizonyára korábban is járt Szentléleken, de saját feljegyzése szerint Lemhényből 1629 tavaszán (a húsvétvasárnap utáni kedden) költözött oda családostul.
2010-09-16: Család - Fekete Réka:

Félszáz elvesztett élet (Öngyilkosság Háromszéken)

Idén fél év alatt másfélszer annyian kíséreltek meg öngyilkosságot Háromszéken, mint tavaly hat hónap alatt, a halállal végződő próbálkozások száma pedig évente változó, megyénkben átlagban negyvenöt és ötvenöt között ingadozik.