Bűnmegelőzés vízipisztollyal és világhálóval

2010. szeptember 29., szerda, Közélet

Ötödik alkalommal szervez bűnmegelőzési hetet a megyei rendőr-felügyelőség, és ezúttal szokatlan fegyvernemeket is bevetnek a fiatalok elrettentésére, illetve hatékony tájékoztatására.

A már jól bevált, a gyermekek között igen népszerű nyílt nappal kezdtek: ezúttal új helyszínen, a sepsiszentgyörgyi csendőrlaktanya udvarán várták a kisebbeket különféle bemutatókkal (volt is tolongás), a nagyobbak számára pedig a Facebook közösségi portálon indítottak külön oldalt és mindennap más (internetes) közvélemény-kutatást. A mozgékonyabbak minifoci-bajnokságon tölthetik értelmesen szabad idejüket, és lehet majd cigarettát is oltani — vízipisztollyal. Ez alkalommal az iskolai hiányzások, az alkohol- és drogfogyasztás veszélyeire, a fiatalkorú bűnözés csapdáira is felhívják a figyelmet.
A kampány a felnőtteknek is szól, ma és holnap az autókból, illetve a lakásokból, cégektől való lopásokról tartanak bemutatót a Sugás Áruház előtt (élőben és valós esetek képernyőre vetítésével); ugyanott biztonsági intézkedéseket is ajánlanak az érdeklődőknek.
Pénteken ismét a gyermekekre figyelnek: önkéntes jelentkezőkkel a gyalogos- és kerékpáros forgalom szabályaira emlékeztetik a járókelőket, és biciklis vetélkedőre is sor kerül. A hét folyamán különböző szórólapokat osztogatnak, a legtöbb kétnyelvű, tehát a román mellett magyarul is olvasható tanácsokat tartalmaz.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1417
szavazógép
2010-09-29: Belföld - Váry O. Péter:

Belföldi hírek

Jövőben gazdasági növekedés
Az ipar a gazdaság egyik ága, amely 2010-et plusszal zárja, és 2011-ben Romániában ismét gazdasági növekedés lesz ― nyilatkozta Borbély Károly, a gazdasági minisztérium államtitkára. Véleménye szerint 2011-ben Romániának 1,5―2, 2012-ben pedig 3―4 százalékos gazdasági növekedése lesz. Ugyanakkor Borbély azt is kifejtette, hogy magas és nagyon magas a befektetők Románia iránti érdeklődése.
2010-09-29: Közélet - Iochom István:

Tanárok, diákok takarítottak (Kovászna)

Kovásznán a városháza és a Fiatalok Kovásznáért Szerve­zet közös szervezésében zajlott szombaton a Let’s do it Romania országos program részeként a szemétgyűjtési akció.