VisszajelzésKórházból halálba

2010. szeptember 29., szerda, Közélet

Szeptember 23-án közölt írásunkra, melyben egy nagypataki beteg esetéről tájékoztattunk, aki múlt kedden hunyt el a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórházban, dr. Adrian Zaheu sebész főorvos írásban reagált.

,,Dr. Albert István menedzseri elképzelése téves a tekintetben, hogy milyen kórban szenvedő beteget melyik osztályra kell beutalni.
A megyei kórház sürgősségi osztályán vasárnap (szeptember 19-én — szerk. megj.) jelentkezett beteg orvosi, és nem sebészeti sürgősségi beavatkozásra szorult, következésképpen a megyei kórház belgyógyászatára kellett volna beutalni és ott kezelni (diabétesszel vagy szívpanaszokkal — szívburokgyulladás). Ezt igazolja, hogy bár utólag a sebészetre utalták be, ahonnan vissza is utalták minden sebészeti kezelés nélkül.
A sürgősségen szolgálatot teljesítő orvos kérte a sebészeti szakvizsgálatot. Megvizsgáltam a beteget, és megállapítottam, hogy az eset nem szorul sebészeti beavatkozásra, tehát nem kell a sebészetre befektetni. Nem ajánlottam, hogy a beteget a családorvos kezelje, amint azt kitalálták! A beteg szenvedésével szembeni későbbi magatartás kizárólag a sürgősségi osztály szolgálatos orvosának előjoga és felelőssége. Az eset és a család sürgősségi gondjának orvosi megoldása nem zárta ki a más szakorvosi vizsgálatot, valamint a beutalást valamely belgyógyászati osztályra."

Dr. Adrian Zaheu sebész főorvos

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1411
szavazógép
2010-09-29: Közélet - Iochom István:

Tanárok, diákok takarítottak (Kovászna)

Kovásznán a városháza és a Fiatalok Kovásznáért Szerve­zet közös szervezésében zajlott szombaton a Let’s do it Romania országos program részeként a szemétgyűjtési akció.
2010-09-29: Közélet - Iochom István:

Új igazgató alpolgármesteri fizetéssel

Kézdivásárhely önkor­mány­­zata kiegészítésekkel és módosításokkal elfogadta a Gosp-Com Kft. új igazgatójának megbízási szerződését.