Új igazgató alpolgármesteri fizetéssel

2010. szeptember 29., szerda, Közélet

Kézdivásárhely önkor­mány­­zata kiegészítésekkel és módosításokkal elfogadta a Gosp-Com Kft. új igazgatójának megbízási szerződését.

A Gosp-Com Kft. öttagú vezetőtanácsába Ke­le­men Alpár igazgatót elnöknek nevezték ki, tagoknak pedig Kovács Évát, Vízi Attilát, Daniel Prunelt és Mátyus Kálmánt, a városháza munkatársait.
Az új igazgatóval a városi tanács tulajdonosként négy évre köt szerződést, Kelemen Alpár havi bruttó fizetése 4088 lej lesz, ez az alpolgármester fizetésével egyenlő bér. Mivel Szentivánlaborfalván lakik, az is felmerült, hogy ki állja az ingázási költségeket. A módosítás nyomán a szerződésbe az került be, hogy ingázási költségeket nem számolhat el.
Az ülésen a régi igazgató sorsáról nem esett szó, de értesüléseink szerint ala­csonyabb beosztásban a cégnél marad.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1411
szavazógép
2010-09-29: Közélet - :

Kórházból halálba (Visszajelzés)

Szeptember 23-án közölt írásunkra, melyben egy nagypataki beteg esetéről tájékoztattunk, aki múlt kedden hunyt el a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórházban, dr. Adrian Zaheu sebész főorvos írásban reagált.
2010-09-29: Közélet - :

Környezetvédelem uniós pénzekből

Egy sepsiszentgyörgyi civil szervezet, a Vinca Minor Egye­sület nem csak a Csomád—Bálványos természetvédelmi terület felügyeleti jogát szerezte meg: a Natura 2000-esnek számító, 6029 hektáros övezet megőrzésében érdekelt egyesület sikeresen pályázott a Környezetvédelmi Ágazati Operatív Program­ban is.