Természetfotó-kiállítás Kézdivásárhelyen

2010. szeptember 29., szerda, Közélet

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület természetfotó-vándorkiállításának újabb állomáshelye Kézdivásárhely, ahol tegnap délután nyílt meg a hatvannyolc színes és fekete-fehér művészfotót bemutató tárlat, mely három témakört ölel fel: ember a természetben, élővilág és honismeret.

A zsűri az EKE nyolc szakosztályának harmincöt fotósa által beküldött százhatvan fotó közül választotta ki a vándorkiállítás képeit. A megnyitón az EKE tevékenységét és kiadványait Dukrét Lajos háromszéki elnök ismertette, a tárlatot Kiss András István alelnök méltatta, és felolvasta Kerekes Péter Pál zsűritag értékelő sorait. A tárlat két hétig marad a céhes városban, majd Sepsiszentgyörgyön és Baróton látható, utána Brassó következik. (Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-09-29: Közélet - :

Harminc éve szól a vezérdallam

A szlovákiai Szepsiről érkezett Vox Columbellae kamarakórus és a helyi férfikar társaságában, több mint száz érdeklődő, egykori dalostárs, hozzátartozó előtt ünnepelte a sepsiszentgyörgyi belvárosi református templomban fennállásának harmincadik évfordulóját a Cantus Firmus Vegyes Kar.
2010-09-29: Világfigyelő - :

Budapest és Pozsony rendezné a vitás kérdéseket (Magyarországon az EBESZ kisebbségi főbiztosa)

Magyarország és Szlovákia a jövőben minden vitás kérdést kétoldalú keretek között kíván rendezni, a párbeszéd a politika egész spektrumát felölelő tizenkét vegyes bizottságban folyik majd — tájékoztatta Németh Zsolt magyar külügyi államtitkár tegnap Budapesten Knut Vollebaeket, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) nemzeti kisebbségi főbiztosát.