Kosárlabda, A-osztályKezdődik a harc

2010. szeptember 30., csütörtök, Sport

A hét végén hat mérkőzéssel — közöttük a Temesvári Be­ga—Sepsi BC találkozóval — rajtol az A-osztályos női kosárlabda-bajnokság 2010—2011-es kiírása.

A résztvevő csapatok: az Északnyugati csoport: Aradi ICIM, Nagyváradi MSC, Gyula­fehérvári CSU, Kolozsvári U, Szatmárnémeti VSK, Temesvári Bega és Sepsi BC; a Délkeleti csoport: Bukaresti Rapid, Sportul Studenţesc, Bukaresti Olimpia, Jászvásári Naţional, Alexandriai ISK, Brassói Galaktika, Craiovai ISK. A Târgovişte hanyatlásával, majd visszalépésével az Aradi ICIM lett az idei pontvadá­szat megnyerésének legnagyobb esélyese. Hogy miért? Egysze­rű a képlet: a zöld-fehérek egykori edzője, Stacey Nolan a lehető legjobb csapatot gyűjtötte maga mellé, amely olyan játékosok­ból áll, mint Cristina Ciocan, Brosovszky Mónika, Larisa Toma vagy éppen Mészáros Anita — hogy csak a romániai kosaraso­kat említsük. De nem szabad megfeledkezni a Sepsi BC-ről, Szatmárról vagy éppen Craiováról — amely idén egyedül képviseli országunkat az Európa Kupában — sem, hiszen nekik is lesz beleszólásuk a rangsor végső kialakulásába. Az első forduló mérkőzései: Arad—Nagyvárad, Gyulafehér­vár—Kolozsvár, Temesvár—Sepsi BC, Rapid—Sportul, Olim­pia—Jászvásár, Alexandria—Brassó. Szatmár és Craiova áll.

Tibodi Ferenc

Ifjúsági
Stelian Grecu-emlékverseny
A Zabolai ISK győzelmével zárult az első Stelian Grecu-emlékverseny, amelyet 11 év alatti fiúk számára írtak ki, és szeptember 25-én a kézdivásárhelyi sportcsarnokban rendeztek meg négy csapat részvételével. Második lett a kézdivásárhelyi Nagy Mózes ISK, harmadik a szentléleki Apor István Általános Iskola és negyedik a Sepsiszentgyörgyi ISK. A viadal szervezője a Nagy Mózes Elméleti Líceum kosárlabda szakosztálya volt. Támo­gatók: a Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság és a Kézdivásárhelyi Polgármesteri Hivatal.(lénárt)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-09-30: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy
VERESS JÁNOS
életének 84. évében hirtelen elhunyt.
Temetése 2010. október 1-jén, pénteken 14 órakor lesz a vártemplomi református ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes.
A gyászoló család
4237729
2010-09-30: Sport - :

A III. forduló (Kézilabda, A-osztály)

Nők: Beszterce—Medgyes 40—32, Marosvásárhely—Szász­sebes 35—27, Naţional—Temesvár 49—29, és még egyszer a mi eredményünk: MSC—Slatina 17—26. Vezet a Naţional százszá­zalékos teljesítménnyel, az MSC a 7. helyen áll.