Elhízás csecsemőkorban

2010. szeptember 30., csütörtök, Család

Sok esetben már kétéves kor előtt jelentkeznek az egész életre szóló elhízás jelei — állítják amerikai kutatók.

Mint megállapították, a későbbi kövér gyerekek és tinédzserek negyede már öt hónapos kora előtt túlsúlyos volt, fele 24 hónapos kora előtt, 90 százaléka pedig ötéves korára. Tízéves korukban már valamennyien túlsúlyosak vagy kövérek voltak. John Harrington kutatásvezető szerint az étkezési preferenciák már kétéves kor előtt kialakulnak, és később igen nehéz megváltoztatni a szokásokat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-09-30: Család - Jártó Kocsis Edit:

Menyétkór (Doktor Bubó esetei)

Hogy mennyi különös betegség létezik, ezt doktor Bubó még csak el sem tudta képzelni gyakornok korában, aztán rájött, hogy az élet változatosabb és meglepőbb minden orvosi könyvnél.
2010-09-30: Család - Puskás Attila:

Vöröslő ligetszépe

Már csak itt-ott sár­gállik a vöröslő ligetszé­pe (Oenothera erithrose­pala), nagy sárga lepel­levelei bánatosan leko­nyulnak, és átadják még hetykén álló magas kerti növényünket az enyé­szetnek. Nem csak kerti növény, mondhatni, be­hoztuk a szabadból, hogy nekünk is virágozzék.