Kísérő sorok

2010. szeptember 30., csütörtök, Család

Sziasztok, sepsiszentgyörgyi kisfiúk, kislányok! Sok szeretettel küldjük üdvözletünket Budapestről, Kőbánya kertvárosából, ahol születtünk a múlt év szeptemberében, s ahol több mint esztendeje szerezzük a mindennapok örömét szerető szüleinknek, a déd- és nagyszülőknek.

A nagyszámú rokonságnak, akiknek apai oldala Szé­kely­földön, pontosab­ban Háromszék ,,fővárosában" él... Azért kell pontosítanunk, mert a Szentgyörgyre küldött fényképeink nem a zajos, X. kerületi ker­tvárosban készültek, hanem egy Uzon­hoz közeli csendes falucskában, Bikfalván, a közelmúlti keresztelőnk alkalmával, a Téglás Panzió fehér kavicsos, virágos udvarán. Sok-sok felvételt készítettek rólunk rokonok, barátok, nagynénik, -bácsik, a keresztszülők öleléseitől, csókjaitól övezve... Ne kérdezzétek, fiúk vagyunk-e vagy lányok; pihés aranyhajunkba még nem lehet masnit fonni. Arról se érdeklődjetek, hogy melyikünk nagyobb, Réka vagy Lilla, mert szentgyörgyi Tatánk sem tud megkülönböztetni, mikor egyforma köntösbe öltöztet Édesanyánk...
Na, többet nem árulunk el magunkról. A képről is csak annyit, hogy látszik rajtunk a csodálkozó meglepetés, amikor életünkben először az ajándékba kapott triciklire ültettek; de azért olyan magabiztosan nyergeljük meg, mint a többszörös világbajnok öttusázó magyar lányok büszke, szép, de szelíd paripáikat.
Búcsúzunk, sziasztok! Legközelebb találkozunk a jövő évi Szent György-napokon séta közben a megszépült Erzsébet parkban. Vagy tán Édesapa szülővárosának valamelyik új játszóterén? (Sohár)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-09-30: Család - :

A változatosság csökkenti a rákkockázatot

Sokféle zöldség és gyümölcs fogyasztása csökkenti a dohányosoknál a tüdőrák kockázatát — állapították meg holland kutatók.
2010-09-30: Élő múlt - Sylvester Lajos:

Kovács Géza csernátoni időnézése (Fémplasztikai alkotás a múzeumban)

Kovács Géza Időnéző című fémplasztikai alkotása számára keresve sem lehetett volna megfelelőbb helyet találni, mint a csernátoni Haszmann Pál Múzeum park­udvara. A szobrász alapanyaga a fém. A csernátoni tájmúzeumban közel húsz esztendő alatt a Haszmann család és az őket támogatók százai kialakították Közép-Kelet Európa leggazdagabb és legváltozatosabb mezőgazdasági gép- és eszközgyűjteményét.