A változatosság csökkenti a rákkockázatot

2010. szeptember 30., csütörtök, Család

Sokféle zöldség és gyümölcs fogyasztása csökkenti a dohányosoknál a tüdőrák kockázatát — állapították meg holland kutatók.

A Cancer Epidemiology, Bio­markers and Prevention szakfolyóiratban megjelent tanulmányhoz 450 000 ember, köztük 1600 tüdőrákkal diagnosztizált páciens adatait elemezték a hollandiai országos népegészségügyi intézet munkatársai.
Megállapításaik szerint a megevett zöldségek és gyümölcsök változatossága fontosabbnak tűnik a rákmegelőzésben, mint a mennyiségük. Összesen tizennégyféle gyümölcs és huszonhatféle zöldség étrendbe iktatását vizsgálták, köztük friss, konzerv és szárított termékekét is.
A zöldségek és gyümölcsök rengeteg, egymástól különböző bioaktív vegyületet tartalmaznak, ezért a változatosság hozzásegítheti fogyasztóikat ahhoz, hogy minél többféle ilyen előnyös hatású anyagot vegyenek magukhoz. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-09-30: Család - :

Az optimisták ritkábban náthásak

Ritkábban lesznek náthásak azok, akik optimistán élik az életet — állapították meg német tudósok, akik vizsgaidőszakban terhelt egyetemisták esetében térképezték fel állításukat.
2010-09-30: Család - :

Kísérő sorok

Sziasztok, sepsiszentgyörgyi kisfiúk, kislányok! Sok szeretettel küldjük üdvözletünket Budapestről, Kőbánya kertvárosából, ahol születtünk a múlt év szeptemberében, s ahol több mint esztendeje szerezzük a mindennapok örömét szerető szüleinknek, a déd- és nagyszülőknek.