Ingázás saját zsebre

2010. október 1., péntek, Közélet

Nagy Ernő kézdivásárhelyi magánvállalkozó, a RO-D Transport Kft. tulajdonosa szeptember folyamán 1142 kézdiszéki ingázó középiskolás diákot hitelezett meg a másfél hetes bérlet árával, ami 1 400 000 lejes összeget jelent. Az öt középiskola igazgatója egyetértett a nagylelkű támogatással, és azt ígérte a szállítási cég tulajdonosának, hogy visszakapja befektetett pénzét, amikor a tanulók megkapják az ingázási támogatást.

Tegnap a Nagy Mózes El­méleti Líceum igazgatói szobájában Nagy Ernő Bokor Tibor szenátorral és Bejan András iskolaigazgatóval tanácskozott a tanulók ingázási költségeinek megtérítéséről. A találkozót megelőzően ugyanis Nagy Ernő Bukarestben járt, ahol a pénzügyminisztériumban nem kapott egyértelmű választ a bérletek árának kifizetése kapcsán, a szaktárca egyik vezérigazgatója szerint ebből az esztendőből csupán két hónapot tudnak fedezni.
Bokor Tibor szenátor arról biztosította a magánvállalkozót, hogy ha megkésve is, de decemberig megkapja a megelőlegezett összeget. Szerinte a tanügy átkerül a helyi önkormányzat hatáskörébe, és esélyt lát arra, hogy az ingázó tanulók utólag visszakapják ingázási költségeiket.
A felső-háromszéki középiskolások mától hétfő estig a Christine Szálloda földszinti utazási irodájában a régi bér­let felmutatásával készpénz ellenében válthatnak bérletet. Nagy Ernő azt is elmondta: abban az esetben, ha az öt középiskolától megkapja az ingázási pénzt, továbbra is kész meghitelezni a középiskolásokat. De amíg nem kapja meg a szeptemberi bérletek árát, a tanulóknak bérletet kell váltaniuk.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-10-01: Belföld - :

Hírsaláta

MINTA A BBC. Stelian Tănase veszi át a vezérigazgatói feladatokat Cătălin Popától a Realitatea Tévé élén. Tănase a kezdetektől a televízió munkatársa, de mostanáig nem töltött be szerepet az adó menedzsmentjében. Első számú terve, hogy életbe léptesse a televíziónál a BBC szabályzatát, és ezzel együtt újrapozicionálja az adót a hazai audiovizuális piacon. A Hotnewsnek adott interjújában az új vezérigazgató elmondta: a tröszt tulajdonosa, Sorin Ovidiu Vîntu ígéretet tett arra, hogy semmilyen módon nem avatkozik bele az adó szerkesztéspolitikájába.
2010-10-01: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Nincsenek lakossági óvóhelyek

Egyetlen olyan lakossági óvóhely sincs Sepsiszent­györ­gyön, amely megfelelne az előírásoknak: a megyei készenléti felügyelőség nemrég ellenőrizte az e célra tervezett pincéket a nagyobb tömbházak alagsorában.