Sport

2010. október 2., szombat, Sport

Balkán-bajnoki ezüstérem
A sepsiszentgyörgyi MSC két sportolóval vett részt a Banja Lukában megrendezett dzsiudzsicu Balkán-bajnokságon. Ivan Vasilov (-94 kg) ezüstérmet szerzett, Szőke Attila (+94 kg) pedig az előkelő negyedik helyen zárt. Gratulálunk mindkét versenyzőnek és edzőjüknek, Petre Olteanunak. (á)

Labdarúgás
* Szeptember 27—30. között a sepsiszentgyörgyi Electro-stadion adott otthont a III—IV. osztályosok számára kiírt kispályás labdarúgó-olimpia municípiumi szakaszának. A végső rangsor: 1. Székely Mikó Kollégium, 2. Mikes Kelemen Főgimnázi­um, 3. Váradi József Általános Iskola, 4. Gödri Ferenc Ált. Isk., 5. Ady Endre Ált. Isk., 6. Plugor Sándor Művészeti Líceum, 7. Mihai Viteazul Főgimnázium, 8. Nicolae Colan Ált. Isk.
* A IV. liga 7. fordulója (változik a mérkőzések kezdési időpontja, az ifik 13, a felnőttek 15 órakor kezdenek): szombaton Kovászna—Papolc, Perkő—Barót, Bodok—Bölön, Zágon—Bereck; vasárnap Gelence—Szitabodza, Illyefalva—Dálnok, Ozsdola—Bardoc, Uzon—Csernáton.
* Az V. liga 6. fordulójának mérkőzései (ifik 13, felnőttek 15 órakor): szombaton Hidvég—Nemere, vasárnap Bodzafor­duló—Árkos, Szotyor—Réty, Maksa—Kökös, Kommandó—Kilyén, Nagyajta—Torja.
* Leikszelt a Steaua, és kikapott Debrecen. Az olasz Napoli 3—0-ról fordított a katonacsapat vendégeként, és 3—3-mal fejezte be a Steaua elleni meccset csütörtök este a labdarúgó Eu­rópa Liga csoportkörének 2. fordulójában. Debrecen szoros mérkőzésen 1—0-s vereséget szenvedett az olasz Sampdoria otthonában, így két találkozó után még nyeretlen az EL-ben.


Kézilabda-hétvége
A sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban megrendezendő kézilabda-mérkőzések programja: ma 13 órakor Bukaresti Dinamo—Suceava, 15 órakor MSC (férfiak)—Piteşti, vasárnap 10 órakor MSC (nők)—Beszterce, 12.30 órakor Brassói Rulmentul—Resicabánya.


Kosárlabda
Újra a Bega partján a Sepsi BC. A 2010—2011-es női A-osztályos pontvadászat nyitófordulójában a zöld-fehér lányok ma újra Temesváron vendégszerepelnek, ahol egy hét leforgása alatt másodszor is megmérkőznek a helyi élvonalbeli együttessel. Az alakulatunk­tól származó információk szerint a követkő keret (tíz játékos) utazott Temesvárra: Florentina Ardeleanu, Irina Borş, Bordás Noémi, Andreea Huţanu, Anne-Marie Părău, Sándor Emőke, Szőcs Emőke, Vass Ildikó, Bianca Vescan és Natalia Tratsiak. A 18 órakor kezdődő mérkőzést élőben közvetíti a Régió Rádió. A két együttes idén már a Román Kupa első körében találkozott, a párharc nyertese a Sepsi BC volt, amely kettős győzelemmel jutott tovább a sorozat következő fordulójába. Az első forduló további mérkőzései: Arad—Nagy­várad, Gyulafehérvár—Kolozsvár, Rapid—Sportul, Olimpia—Jászvásár, Alexandria—Brassó. Szatmár és Craiova áll.


Futsalsuli
Öt és tíz év közötti gyerekek számára teremlabdarúgó-iskolát indít I. ligás csapatunk, a Sepsi FC két játékosa, Farkas Attila ,,Mupy" és Bende Lajos ,,Lala". Az első megbeszélésre előreláthatólag októbert 5-én 14 órától kerül sor az új sportteremben. Érdeklődni és jelentkezni a 0744 435 132-es és a 0740 817 618-as telefonon lehet.

Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-10-02: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Szoboravatás, kiállítás, könyvbemutató
A Képzőművészet Éve Há­romszéken keretében vasárnap 17 órakor Sepsiszent­györgyön a Gyárfás Jenő Képtár előtt felavatják Vargha Mihály szobrászművész Gyár­fás Jenő-szobrát. Beszé­det mond Antal Árpád polgármester.
2010-10-02: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett férj, édesapa, nagyapa és após,
ARDELEAN PETRU
(volt nagyváradi lakos)
elhunyt.
Temetése 2010. október 2-án, szombaton 14 órakor lesz az aldobolyi temetőben.
Nyugodjék békében.
A gyászoló család, Iuliana, Stela, Vlad, Ovidiu, Virgil, Florea
4237815