Ezüst- és bronzérem a fogathajtóknak

2010. október 4., hétfő, Közélet

Marosvásárhelyen az elmúlt hét végén fejeződött be a kettesfogatok idei országos bajnoksága. Mint arra előzetesen is számítottunk, a háromszéki Lipicai Lovasklub idén is érmet szerzett. Ráadásul kettőt, hiszen az először megrendezésre kerülő csapatbajnokságon is éremhez jutott a klub.

A mérleg tehát egy ezüst- és egy bronzérem, na és egy hatodik helyezés, amely azért is rendkívül értékes, mivel szerzője, Bartha Eduárd csak idén mutatkozott be a felnőttek mezőnyében. És most nézzük az idei bajnokság végső rangsorait, még pontosabban dobogósait:
egyéni bajnokság: 1. Páll Attila (Gyergyóalfalu), 2. Bajkó Tibor (Gyergyószentmiklós), 3. Bodó Zoltán (Lipicai Lovasklub)... 6. Bartha Eduárd (Lipicai Lovasklub)
csapatbajnokság: 1. Gyergyószentmiklósi Krigel (Bajkó Tibor, Orosz László, Romfeld Zsolt), 2. Lipicai Lovasklub (Bodó Zoltán, Bartha Eduárd, Váncsa Jenő), 3. Romsilva (Bartha Róbert, Imre Zoltán, Csoma András).
Gratulálunk a versenyzőknek és edzőiknek. Idén is önfeláldozó, szép munkát végeztek annak érdekében, hogy minél előbb európai szintre emeljék az erdélyi fogathajtást, amelynek fejlődésében a háromszéki fogathajtók rendre kiemelt szerepet vállalnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-10-04: Közélet - :

Narancssárga Magyarország-térkép

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a narancssárga bizonyult az uralkodó színnek Magyarország önkormányzati térképén, csak nyomokban fedezhető fel a többi politikai szereplő jelenléte. A nem hivatalos végeredmények szerint a fideszes Tarlós István lesz Budapest főpolgármestere, Botka László ,,megmentette" Szegedet az MSZP számára, a Jobbik pedig Tiszavasvárin szerzett polgármesteri pozíciót. A megyei közgyűlésekben a Fidesz—KDNP abszolút többséget szerzett. A tegnapi önkormányzati választáson a korábbi voksolásokhoz képest alacsonyabb volt a részvételi arány, nem érte el az ötven százalékot.
2010-10-04: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Autonómiaálom

Területi autonómia kell a Székelyföldnek, jó lenne Bihar és Szatmár megyének is — szinte közmegegyezés ez az igény az erdélyi magyar társadalomban, a baj csak az, hogy mindenki másképp óhajtja, ha egyáltalán akarja.
Az RMDSZ, a csúcsvezetés — szálláshelyén, Bukarestben — ritkán nyilatkozik erről, mert tudja, koalíciós partnerei felkapják a vizet. Igaz, ha vidéken jár, ha a tagsággal találkozik, az autonómia legelkötelezettebb harcosának mutatja magát.