AutósportGazdag versenyprogram októberben

2010. október 7., csütörtök, Sport

A Sonic Motorsport versenyzői ebben a hónapban nem pihennek. Október 1. és 3. között Szabó Csongor Rozsnyón a hegyi gyorsasági futamon versenyzett.

Az első nap, pénteken a 4. helyen érkezett a célba, a folytatásban aztán meghibásodott az autója, s így a vasárnapi versenyt ki kellett hagynia. Csongor továbbra is őrzi az A/3 kategória 3. helyét, de a Rozsnyó előtti 30 pontos előnye 16-ra csökkent, s most már nagyon oda kell figyelnie, hiszen még csak két futam van hátra.
Na de nincs ideje ezen rágódnia, mert e hét végén, egészen pontosan vasárnap (október 10.) az Auto Crono rendezésében kerül sor a hegyi gyorsasági megyei bajnokság első futamára. Ezen mindkét versenyző — Szabó Csongor és Marcus Andreoiu — szeretne rajtolni. A verseny vasárnap 10 órakor kezdődik.
A verseny után, már vasárnap éjjel a Szabó—Andreoiu páros elindul Pécsre, ahol részt vesz az idei Mecsek Ralin (október 15—17.). Ezúttal nem a Peugeot-val, hanem a Pécsi Toppcars Club autójával, egy Suzuki Swift Sporttal. Ez tehát azt is jelenti, hogy a páros a pécsi klub színeit képviseli.
— Nagy megtiszteltetés számunkra — mondta Szabó Csongor —, mivel nagyon rangos verseny, az idei futamra a Historic Eb keretében kerül sor, jö­vőtől pedig átvált az IRC-re (Inter­continental Rally Challenge). Nagyon oda kell figyelnünk, hogy jó ered­ménnyel háláljuk meg a Toppcars Club számunkra előlegezett bizalmát.
Pécsről visszatérve a hazai pályákon folytatják a küzdelmet a Sonic Motor­sport versenyzői, hiszen, mint már jeleztük, a hegyi gyorsasági bajnokságból még két futam hátravan, s mindkettőre októberben kerül sor. Ezekhez kívánunk sok sikert!
Befejezésül a versenyzők nevében is hadd köszönjük meg a szponzoroknak — Szabóék Kft., Depo, Valdek-Impex, Göthér Service, Unipress, Chriscar, Toppcars, Consilcom — a támogatást, nélkülük nem jött volna össze egy ilyen gazdag októberi versenyprogram. (áros)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-10-07: Sport - Tibodi Ferenc:

Újra egy sima és egy nádli (Teremlabdarúgás, I. liga)

Akárcsak egy héttel korábban, az idei futsalbajnokság harmadik fordulójában is nyerni tudott a Sepsi FC, a KSE viszont újból kikapott. Mint ismeretes, a céhes városbeli alakulat Focşani-t látta vendégül, és háromgólos vereséget szenvedett, míg a szentgyörgyi zöld-fehérek Kolozsváron vendégszerepeltek, ahol nagyon jó és izgalmas mérkőzés után győzték le a helyi Clujanát.
2010-10-07: Sport - Bokor Gábor:

Verseny Fortyogófürdőn (Gokart)

Országos gokartversenyre kerül sor a hét végén a fortyogófürdői Skat Kart versenypályán. A megyeszékhelyi Tanulók Palotája és a Skat Kart Sportklub közös rendezésében lezajló versenyre több mint ötven pilótát várnak különböző géposztályokban.