Jog az élethez

2010. október 11., hétfő, Közélet

Egész napos rendezvénysorozattal hívta fel a figyelmet az élet védelmének fontosságára tegnap a húsz éve működő sepsiszentgyörgyi Pro Vita Hominis Magzat- és Gyermekvédő Társaság.

A Krisztus Király-templomban tartott hálaadó szentmisén (felvételünk) dr. Jakubinyi György gyulafehérvári érsek a szíriai Námán példázatán keresztül hangsúlyozta, az élet a fogantatástól kez­dődik, és mindenkinek joga van az élethez, a délutáni találkozón pedig a társaság megalapításának körül­ményeiről, az eltelt két évtized munkájáról, a bajbajutottak megsegítése során tapasztaltakról és az elért eredményekről számoltak be a társaság alapítói, dr. Kovács Zita gyermekorvos és Csató Béla pápai káplán, valamint a szervezet tagjai és az árkosi Irgalmasság Anyja Kismama­otthon működtetői és haszon­élvezői.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-10-11: Közélet - Mózes László:

Szentgyörgy esélyes a Zöld főváros címre

Hulladékgyűjtés a kisstadion előtt
Hazai nagyvárosokat — például Temesvárt és Szebent — hagyott maga mögött Sepsiszentgyörgy a hét végén tartott elektromoshulladék-gyűjtő versengésben: a szentgyörgyiek ugyanis a rossz idő ellenére országos viszonylatban az eddigi legtöbb hasznavehetetlen villamos lomot adták le, így a megyeszékhely esélyes a 2011-es Zöld főváros címre.
2010-10-11: Máról holnapra - Farkas Réka:

Áremelési játék

Románia abszurd ország. Hiába európai uniós tagállam, alkalmazkodott a közösségi játékszabályokhoz, az itthoni események ellentmondani látszanak az általános gyakorlatnak, a piacgazdaság szabályainak, a józan észnek.