Szentgyörgy esélyes a Zöld főváros címre

2010. október 11., hétfő, Közélet

Hulladékgyűjtés a kisstadion előtt

Hazai nagyvárosokat — például Temesvárt és Szebent — hagyott maga mögött Sepsiszentgyörgy a hét végén tartott elektromoshulladék-gyűjtő versengésben: a szentgyörgyiek ugyanis a rossz idő ellenére országos viszonylatban az eddigi legtöbb hasznavehetetlen villamos lomot adták le, így a megyeszékhely esélyes a 2011-es Zöld főváros címre.

A háromnapos zöld rendezvényen mintegy négyszázan hoztak elektromos, illetve elektronikus hulladékot a két megyeszékhelyi gyűjtőpontra, ezért ők mindannyian tombolajegyet kaptak, és tegnap kora délután a Sugás Áruház előtti sátorban a szervezők tíz új mosógépet és öt hűtőszekrényt sorsoltak ki. Mintegy háromtonnányi kacat (sok mobiltelefont, de régi televíziókat, mosógépeket is hoztak) gyűlt össze, ellentétben öt nagyvárossal, ahol csak két-két tonna volt a végeredmény. Ezt igen jó zárásnak tartják a kezdeményezők, s mint mondják, Szentgyörgy komoly jelöltnek számít a címért való megmérettetésben, végeredményt decemberben hirdetnek. A szombati Olt-part-takarításon harmincöt, egyenként 120 literes zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze, a munkát ugyanakkor naponta hatvan-hetven önkéntes is támogatta.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-10-11: Közélet - Hecser László:

Gábor Áron ágyúja Baróton

Kelemen Hunor művelődési miniszter jelenlétében ünnepélyes keretek közt adták át szombaton Erdővidék Múzeu­mának a Gábor Áron által készített ágyút, mely három hétig megtekinthető Baróton. A felszólalók úgy fogalmaztak, az ágyú a székely nép szabadságszeretetét és áldozatvállalását jelképezi: eleink ugyanis gondolkodás nélkül hajlandóak voltak lemondani a kanáltól a templomok harangjaiig minden, fémből készült tárgyukról, hogy harcba szállhassanak hazájukra törő ellenségeikkel.
2010-10-11: Közélet - Fekete Réka:

Jog az élethez

Egész napos rendezvénysorozattal hívta fel a figyelmet az élet védelmének fontosságára tegnap a húsz éve működő sepsiszentgyörgyi Pro Vita Hominis Magzat- és Gyermekvédő Társaság.