Mi, hol, mikor?

2010. október 12., kedd, Mi, hol, mikor?

Kiállítás
Kovásznán a városi képtárban ma 17 órakor Bálint Ágnes művészettörténész megnyitja Dimény András brassói festőművész egyéni kiállítását.

Színház
* A sepsiszentgyörgyi színházban a Szatmárnéme­ti Északi Színház Harag György Társulata Csehov Három nővér című előadását — rendezte Keresztes Attila — ma a Comenius I.-, Molnár Ferenc- és Örkény István-bérletesek, szerdán a Co­menius II., Székely János-, Illyés Gyula-bérletesek láthatják. Az előadások 19 órakor kezdődnek a színház nagytermében. A színház felhívja a bérletesek figyelmét, ha a mostani előadások egyikét nem tekintik meg, erre többé nem lesz lehetőségük. A szabadon maradt helyekre jegyet lehet váltani.
* A Kézdivásárhelyi Vá­rosi Színház Tamási Áron Tündöklő Jeromos című szín­művét Török Viola rendezésében ma 17 órától az ifjúsági bérleteseknek mutat­ja be.


Bábszínház
A Marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház ma 10 és 11.30 órától a kézdivásárhelyi Vigadóban bemutatja a János vitéz című bábjátékot.


Tánc
A sepsiszentgyörgyi húszéves Háromszék Tánc­együttes és az ötéves M Stúdió Tánc­beszéd című gálaműsorát ma 19 órától a baróti városi művelődési házban, szerdán 19 órától a kézdivásárhelyi Vi­gadóban adja elő. Ko­reo­g­ráfus: Könczei Árpád, Orza Călin, Uray Péter és Ivácson László.
Fekete Rékának a húszéves együttes történetéről írt Táncbeszéd című könyve megvásárolható az előadások előtt a helyszínen, valamint Sepsiszentgyörgyön az együttes irodájában.


Közlekedés
Súlyos baleset. Vasárnap éjjel fél tizenkettő tájt a 13E országúton S. Florin (31) bárkányi lakos robogójával sáncba borult. A balesetben a hátsó ülésen utazó 53 éves férfi súlyosan megsérült. A motorost ellenőrizve az alkoholszonda 0,84 mg/l alkoholt mutatott ki a leheletében. A baleset körülményeit vizsgálják.
Ittasan. Pénteken riasztották a rendőröket, hogy Málnás és Mikóújfalu között baleset történt. A helyszínen találták kocsijával N. Bélát, aki szemmel láthatóan ittas volt. A készülék 1,17 mg/l értéket jelzett. A sepsiszentgyörgyi kórházba kísérték vérvételre, de ott megtagadta az együttműködést. Most ezért is felelnie kell a törvény előtt.

(Rendőrségi tájékoztató)

Röviden
Pinceklub. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Városi Művelődési Házban ma 18 órától a Selye János Pszi­cho­klubban előadás és beszélgetés Konfliktusok férj és feleség között témával. Klub­vezető: Dulányi B. Szidónia pszichológus, házigazda: Ma­tekovics János.
Gyermektáncház. Sepsi­szentgyörgyön a Míves Ház­ban ma 16.30 órától óvodá­soknak és kisiskolásoknak szervez táncházat a Guzsalyas Alapítvány.
Beteggondozó tanfo­lyam. A Vöröskereszt sepsi­szentgyörgyi szervezete ok­tóberben újabb házi beteg­gondozási tanfolyamot indít. A még szabad helyekre irat­kozni csütörtökön 12 óráig lehet a helyszínen. Telefon: 0267 313 802, 0367 802 185, 0744 826 079.
Önsegítő csoport. Sepsi­szent­györgyön a szemerjai református egyházközség könyv­tárában minden kedden 18 órától a szenvedélybetegek (alkohol-, játék-, kábító­szer­függők) találkoznak. Kü­lön hozzátartozói csoport is mű­ködik. Várják mindazokat, akiknek már sikerült meg­változniuk, valamint azokat, akik változtatni szeretnének életü­kön. Érdek­lődni a 0729 121 188-as és a 0742 883 631-es telefonon lehet. Teljes diszkréció!
Fogadóóra. A Magyar Polgári Párt sepsiszentgyörgyi, Martinovics utcai irodájában ma 19 órától az érdeklődő tagsággal találkozik a ve­zetőség. Ma 18—19 óráig Bujdosó Albert Zsolt tart in­gyenes jogi tanácsadást, Be­recki Kinga és Kovács István önkormányzati képviselő pe­dig fogadóórát.
Vidéki lomtalanítás. A Tega Rt. ma Barátosról, Pákéból, Orbaitelekről, csütörtökön Zaboláról, Petőfal­váról, Szörcséről, Tamásfal­váról szállítja el a fölöslegessé vált tárgyakat (használt bútor, háztartási eszköz, üveg, műanyag, papír, textilhulladék stb.) és használt elektromos és elektronikus készülékeket (televízió, rádió, mosógép stb.). Bő­vebben a 0267 310 123-as telefonon.
Áramszünet. Péntekig naponta 8.30―15 óráig Futás­falván, 9―15 óráig Oltszemen az 1-es transzformátorállomás körzetében, ma 9―14 óráig Erdőfülében a 3-as transzformátorállomás körzetében (a falu felső részén), szerdán 9―15 óráig Sepsiszentgyörgyön a Jó­zsef Attila, Borvíz, Villa, Debren utcában és az őrkői kőbányában szünetel az áramszolgáltatás.
Elzárják az ivóvizet ma 8―17 óráig Sepsiszent­györ­gyön a város egész felső részén: a Május 1., Konsza Samu, Váradi József, Gábor Áron, Vasile Goldiş, Domb, Stadion, László Ferenc, Tán­csics Mihály, Andrei Şaguna, Hársfa, Jövő utca fölötti részen.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-10-11: Közélet - Mózes László:

A hétvége hírei

Újabb gátszakadásra készülnek
Míg a katasztrófavédelem és a környezetvédelmi államtitkár az újabb gátszakadás miatt aggódik, a MAL Zrt. és a vegyipari szakszervezet a munkahelyeket és több ezer ember megélhetését félti. Kolontáron épül a védőgát, Devecsert nem kellett kiüríteni, a Marcal, a Rába és a Duna pH-ja normalizálódott, de az érintett területeken a levegő porkoncentrációja olyan magas lett, hogy kötelező a maszk és szemüveg viselése.
2010-10-12: Sport - :

Sport

Tompa Krisztián Kelet-Európa bajnoka
A sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián megnyerte a moto­krossz Kelet Európa-bajnokság utolsó — bolgár — futamát, s ezzel diadalmaskodott a 65 cm3-es géposztály pontvadászatában is.