Bond-bicikli

2010. október 12., kedd, Magazin

Lángszóróval, lánctalppal és üléskatapulttal felszerelt James Bond-biciklit építtetett egy brit biztosító. Nem tömeggyártásra szánja, hanem egy londoni kiállításon akarja felhívni vele magára a figyelmet.

A bicikli megtervezéséhez felmérték nyolcszáz kerékpározó problémáit és igényeit. A legtöbben — 52 százalék — arra panaszkodnak, hogy túl közel hajtanak el mellettük az autók. Ezért kapott a bicikli oldalirányba lövő lángszórót. Minden negyedik kerékpáros panaszkodott a kátyúkra. A tervezők erre ellátták a hátsó kereket lánctalppal. Hét százalék leginkább a biciklitolvajokat tartja gondnak. Az újítók ez ellen olyan ülést szerkesztettek, mely katapultálja a tolvajt, ha feltörte a biciklizárat.
,,Lehet, akik szeretnének maguknak Bond-biciklit, csalódnak, hogy nem gyártjuk eladásra a kerékpárt, de nem hiszem, szükségük van lángszóróra, hogy az autósok jobban figyeljenek rájuk" — idézte a Daily Telegraph brit lap Andrew Davist, az ilovemybike.com biztosító igazgatóját.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-10-12: Magazin - :

A világ legbefolyásosabb asszonyai

Michelle Obama nem csak Amerikában vezet
Michelle Obama, az amerikai first lady a világ legbefolyásosabb asszonya a Forbes magazin idei listája szerint. A múlt héten közzétett rangsorban államfőket, vállalatbirodalmak fejeit és számos hírességet utasított maga mögé.
2010-10-12: Magazin - :

Dzsingiszfik versenye

Egyre nagyobb a származási verseny a kazahok között annak bizonyításáért, hogy Dzsingisz kán vére folyik ereikben.